През следващата седмица ще обявя екипа си. В избора си

...
През следващата седмица ще обявя екипа си. В избора си
Коментари Харесай

Освободен е директорът на Пътнически превози в БДЖ

" През идната седмица ще разглася екипа си. В избора си на хора диря две качества - човекът да е кадърен да прави промени и да има предпочитание да прави промени. Не ме интересува партийна принадлежност ". 

Това сподели пред БНР Николай Събев, министър на превоза и известията. 

По думите му следва доста работа, за да може транспортната система в България да стане високо ефикасна. 

" Трябва да преглеждаме нещата сложно - транспортната система не се състои единствено от автотранспорт или единствено жп превоз. В комбинацията и развиването на промишленостите ще имаме високотехнологична и съвременна транспортна система ", изясни той. 

Транспортният министър заяви, че директорът на " Пътнически транспорти " в БДЖ е освободен от поста, защото сдружението е в съществени финансови усложнения. Назначен е краткотрайно изпълняващ длъжността до оповестяването на конкурс. 

" Това дружество би трябвало да стартира да работи дейно. Трябва да бъде освободено от непотребните действия. Трябва да се създаде добра тактика за това по какъв начин БДЖ да се развива, да е дейно, да не дърпа непотребни пари и българите да стартират да употребяват услугите с по-голяма периодичност. Можем да увеличим приходите на " Пътнически транспорти " не като покачваме цените, а като увеличим количеството пасажери ", разяснява Николай Събев. 

Министерството на транспорта ще заложи на информационните техники по отношение на обществеността. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР