През следващата седмица се очаква първият от двата нови модулни

...
През следващата седмица се очаква първият от двата нови модулни
Коментари Харесай

Спускат на вода първия нов модулен патрулен кораб на ВМС

През идната седмица се чака първият от двата нови модулни патрулни кораба да бъдат спуснати на вода. Това заяви заместник-командирът на Военноморски сили флотилен адмирал Георги Пенев по време на съвещание на Комисията по защита, осведоми maritime.bg.

Комисията по защита с 10 гласа „ за “ и 8 „ въздържал се “ предложи на Народното събрание да одобри Решение за одобрение на Изменение №1 на Актуализиран проетк за капиталов разход „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “, съобщи осведомителният център на МО.

Целта е корабите да бъдат оборудвани с ново потомство системи за тактически продан на систематизирана картина за ситуацията на море в действително време. Проектът на държавното управление бе показан от заместник-министъра на защитата Станимир Георгиев, флотилен адмирал Пенев и шефа на дирекция „ Политика по въоръженията “ полковник Владислав Шекеров.

Разпределението на спомагателните финансови средства в размер на 11 милиона лв. по години е както следва: 5 млн, за тази година, 5 млн. за 2025 година и 1 млн. за 2026 година В общ резултат, общата цена по Договора с изпълнителя ще бъде повишена от 984 млн. лева до 995 млн. лева с Данък добавена стойност.

Предложеният план на акт не води до влияние върху държавния бюджет. Необходимите средства са в границите на разноските за защита на съответната година. За да влезе в действие, решението би трябвало да бъде гласувано в пленарна зала.

Първият от двата многофункционални модулни патрулни кораба от вида лека фрегата би трябвало да е подготвен до 2025 г,. а вторият – година по-късно. Строителството се прави от компанията NVL B.V.& Co.KG, чийто локален сътрудник е „ МТГ-Делфин ”. Плавателните съдове ще са с дължина 90 метра и водоизместимост от почти 2300 тона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР