През следващата седмица предстои да се проведе Национално външно оценяване

...
През следващата седмица предстои да се проведе Национално външно оценяване
Коментари Харесай

Предстои външно оценяване на учениците от 7-ми и 10-ти клас

През идната седмица следва да се организира Национално външно оценяване (НВО) на учениците от 7-ми и 10-ти клас. Оценяването се реализира под формата на тест.

НВО за 7-ми клас ще се организира в 54 учебни заведения в област Добрч, като допусватите възпитаници са общо 1279. Изпитът по български език и литература ще е на 13 юни, от 9.00 ч., по математика - на 16 юни, от 9.00 ч., а по британски език – на 14 юни от 9.00 ч. Продължителността на НВО БЕЛ и Математика е 2 модула, като продължителността на 1 модул е 60 минути, надлежно – за 2 модул е 90 минути. За учениците със специфични просветителни потребности е планувано в допълнение време до 30 минути за един модул и до 50 минути за два модула.

НВО за 10-ти клас ще се организира в 30 учебни заведения от област Добрич, адопуснатите възпитаници са общо 1123. Изпитът по БЕЛ ще е на 13 юни, от 11.00 ч., по математика – на 16 юни, от 11.00 ч., а по британски език – на 14 юни, по график. НВО по осведомителни технологии за премерване на цифровите компетентности е плануван за 19 юни, по график. Изпитът по ИТДК е онлайн, като в часа, избран за начало на съответната изпитна сесия, учениците получават достъп до изпитния вид посредством персоналния си акаунт от националната система за идентификация на потребителите в системата на образованието edu.mon.bg. Продължителността на НВО е 1 час и 30 минути, а за учениците със специфични просветителни потребности е планувано в допълнение време до 30 минути за всеки от изпитите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР