През следващата седмица - на 10 юли, започва основният ремонт

...
През следващата седмица - на 10 юли, започва основният ремонт
Коментари Харесай

След 70 години: Ето кога започва основният ремонт на „Дунав мост“ при Русе

През идната седмица - на 10 юли, стартира главният ремонт на " Дунав мост "  при Русе , оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Строителните работи ще се правят всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието съгласно спецификата на изпълняваните действия, като няма да се вкарва цялостно прекъсване на придвижването.
 АПИ

Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи.

Предвижда се строителните работи да се правят в 6 стадия. В първите два е главният ремонт на естакадата на оборудването на българска територия. За осъществяване на дейностите ще бъде затворен сектор с дължина към 400 метра.

Първо ще бъде лимитирано придвижването в лентата за вход в България, а по-късно за излаз в посока Румъния. Прогнозният период за осъществяване на ремонтните действия в този сектор е към 4 месеца и половина за всяка от лентите.

 АПИ
За по-добра организация на придвижването регулирането на трафика ще се прави с адаптивна светофарна уредба . Тя ще може да се реалокира и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира.

Габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта , а опазването на живота и здравето на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна. Ако осъществяването на някои действия може да се извърши безвредно през тъмната част на денонощието, това ще бъде направено.

Трасето на българска територия на Дунав мост, който е част от път I-2, е с обща дължина 1,057 км. От въвеждането му в употреба преди 70 години - през 1954 година, до момента главен ремонт не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовите пластове, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други. Изпълнител на главния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД „ Дунав мост “. Стойността на контракта е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност.
 АПИ
Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дни. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ Дунав мост-ПИИ-Строл “. Стойността на техния контракт е 848 400 лева с Данък добавена стойност.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите и на жителите на Русе, през чиято територия минава директният трафик за  " Дунав мост "  за породеното стеснение.

Извършването на строителни работи и смяната в организацията на придвижване ще сътвори неудобства и на жителите, и на водачите, само че предприемането на строителните работи е належащо, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване по моста сред Русе и Гюргево в идващите години.

За повишение на сигурността АПИ работи в непрекъсната съгласуваност и тясно съдействие с Гранична полиция, Агенция „ Митници “, ИА „ Автомобилна администрация “, община Русе и Областната администрация на Русе.

Апелът към водачите и жителите на Русе е да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.

Гражданите ще бъдат уведомявани навреме за всяка смяна в организацията на придвижване, обвързвана с ремонта на  " Дунав мост ". На интернет страницата на АПИ -, е основана специфична секция, в която ще се разгласяват всички известия за главния ремонт на оборудването сред Русе и Гюргево. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР