През следващата седмица математикът проф. Николай Витанов очаква новите случаи

...
През следващата седмица математикът проф. Николай Витанов очаква новите случаи
Коментари Харесай

Проф. Витанов за COVID: Очаквам 1 000 случая на ден, това е вълница - не вълна

През идната седмица математикът проф. Николай Витанов чака новите случаи на ковид да трансферират 1 000 дневно. По думите му обаче това е „ вълница”, а не вълна, защото няма да е толкоз висока, колкото последната.



Спокойно, към момента сме в синьо лято. След това ще минем в празни лечебни заведения и по този начин ще сме си до края на лятото. Може да се окаже, че ние сме най-ваксинираните в Европа, тъй като при нас имунизацията беше по-назад и има хора, които към момента имунитетът им държи, изясни той.

По думите на математика не се чака в България да се стигне до обстановка като в Гърция. Там го изтърваха, очакваше се. Не взимат кой знае какви ограничения за надзор тъй като ще си скапват сезона, сподели още той.

В България повишаването на заболеваемостта върви по-бавно от предстоящото. В норма върви растежът на броя на инфектираните в огромните градове. София и Пловдив заради пътуванията и почивките в Гърция и идването от Западна Европа. Варна и Бургас - поради Черноморието, посочи математикът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР