През следващата седмица математикът проф. Николай Витанов очаква новите случаи

...
През следващата седмица математикът проф. Николай Витанов очаква новите случаи
Коментари Харесай

Проф. Витанов за COVID: Очаквам над 1 000 случая на ден

През идната седмица математикът проф. Николай Витанов чака новите случаи на ковид да трансферират 1 000 дневно. По думите му обаче това е „ вълница”, а не вълна, защото няма да е толкоз висока, колкото последната.

„ Спокойно, към момента сме в синьо лято. След това ще минем в празни лечебни заведения и по този начин ще сме си до края на лятото. Може да се окаже, че ние сме най-ваксинираните в Европа, тъй като при нас имунизацията беше по-назад и има хора, които към момента имунитетът им държи”, изясни той.

По думите на математика не се чака в България да се стигне до обстановка като в Гърция. „ Там го изтърваха, очакваше се. Не взимат кой знае какви ограничения за надзор, тъй като ще си скапват сезона”, сподели още той.

В България повишаването на заболеваемостта върви по-бавно от предстоящото. „ В норма върви растежът на броя на инфектираните в огромните градове. София и Пловдив заради пътуванията и почивките в Гърция и идването от Западна Европа. Варна и Бургас - поради Черноморието”, посочи математикът.
ТЕМА преди 2 часа 818 преди 2 часа 753 преди 18 часа 874
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР