През следващата година ще започне дългоочакваният ремонт на сградата на

...
През следващата година ще започне дългоочакваният ремонт на сградата на
Коментари Харесай

Догодина ремонтират Столичната библиотека

През идната година ще стартира дълго чаканият ремонт на постройката на Столичната библиотека. Реконструкцията ще става поетапно през идващите две години. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на церемонията по връчване на Годишните награди на Столична библиотека за 2017 година Кметът посочи, че следващата година стартира и реконструкцията на площад „ Славейков “, по време на която ще бъдат непокътнати кътовете за книги.

Сградата на Столичната библиотека на пл. „ Славейков “ се нуждае от главен ремонт. Налагат се дейности по покрива, интериора, дограмите и други Още не се знае какъв брой ще коства всичко това, тъй като плановете ще се изготвят при започване на идната година, обясниха пред „ Труд “ от Столична библиотека.

Читателите там за последната година са се нараснали с 14 хиляди души и в този момент са 47 хиляди, като за първи път половината от тях са на възраст до 28 година

На четвъртите награди на Столичната библиотека, публицист на годината стана Милен Русков. Той получи наградата си от кмета Фандъкова. Най-четен създател на научна литература е акад. Георги Марков. Читател на годината стана Валя Петрова.

Сред наградените беше и в. „ Труд ”, чийто създател Анжела Димчева е разгласила през 2017 година десетки публикации за проблемите на българската просвета. Много от тях са за събития на Столичната библиотека.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР