През следващата година ще бъде готов прототипът на първия автомобил,

...
През следващата година ще бъде готов прототипът на първия автомобил,
Коментари Харесай

Турция започва да продава коли собствено производство през 2021 г.

През идната година ще бъде подготвен прототипът на първия автомобил, лично произвеждане на Турция, а продажбите ще стартират след две или три години. Това съобщи министър председателят на югоизточната ни съседка Бинали Йълдъръм.

„ Прототипът на първия локален автомобил в Турция ще бъде подготвен през 2019 година, а всеобщото произвеждане ще бъде приключено през 2020-2021 година ", сподели Йълдъръм на недодялан конгрес на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в северозападната провинция Бурса, съобщи БГНЕС.

" Като държавното управление, ние ще увеличим в допълнение нашия индустриален потенциал, конкурентоспособността и потенциала за научноизследователска и развойна активност. С ускоряването на прехвърлянето на технологии ще произведем повече локални артикули ", добави той.

Турция започва взаимно дружество за произвеждане на първия си автомобил, създаван в страната, през ноември предходната година.

Пет локални компании - Anadolu Group, BMC, Kiraca Holding, Turkcell и Zorlu Holding - взаимно ще създават първата кола в Турция.

Йълдъръм акцентира, че Турция продължава да пораства и да се развива " във време, когато даже най-силните стопански системи в света са наранени от рецесия ".

През първото тримесечие на предходната година турската стопанска система означи растеж с 5,3%, а през второто – с 5,4%. През третото тримесечие стопанската система на Турция беше с максимален растеж измежду страните от Г20 – 11,1 %.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР