През следващата година няма да има предсрочни избори в Северна

...
През следващата година няма да има предсрочни избори в Северна
Коментари Харесай

Ковачевски изключва предсрочни избори в РСМ догодина

През идната година няма да има предварителни избори в Северна Македония. Това съобщи министър председателят Димитър Ковачевски пред държавната телевизия МРТ, оповестява БГНЕС.

Скринингът би трябвало да завърши през месец ноември 2023 година и по всяка възможност ние няма да го спрем, откакто чакахме за това в продължение на 17 години, означи той.

Ковачевски предизвести, че енергийната рецесия няма да изчезне, както и икономическата, и институциите би трябвало да бъдат функционални с цел да се оправят с тях.

Той уточни, че би трябвало да бъдат взети доста решения в Народното събрание, където е нужен необятен публичен и политически консенсус, а този консенсус по негови думи няма да бъде реализиран посредством избори.

Според него апелите за осъществяване на " избори за сметка на стратегическите въпроси са изцяло несъответстващи ".
 Ковачевски за договарянията с България: Все едно някой те реже с нож в корема
Ковачевски за договарянията с България: Все едно някой те реже с нож в корема

Премиерът на РСМ желал македонците с вдигната глава да седнат на огромната маса със предпазена еднаквост

Македонският министър председател упрекна опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в изцяло комплицирано държание и съобщи, че тя се е трансформирала в пленник на крайнолявата просръбска и проруска групировка " Левица " на Димитър Апасиев.

Ковачевски чака политическите партии в Народното събрание да " имат куража и визията при вземането на решение, с което страната ще продължи по пътя към Европейски Съюз ".

" Всички обвинявания от страна на ВМРО-ДПМНЕ във връзка наза започване на договаряния се изпариха. Започнахме договаряния с Европейски Съюз на македонски език със предпазена еднаквост. Беше основана голяма нервност в обществото, че ще бъдем асимилирани, че ще бъдем българизирани и че ще загубим македонския език. Но стана тъкмо противоположното. Започнахме договарянията с Европейски Съюз през месец юли - на 19 юли, а на 26 октомври подписахме контракт с Фронтекс на чист македонски език, без никакви обяснения. За първи път бе подписан контракт от всички 25 страни членки на Европейски Съюз. При това, контракт, подписан на всички езици на Европейски Съюз, който бе утвърден от Гърция и България. Кой можеше да повярва в такова нещо? В Гърция бе открит център на македонски език, кой можеше да има вяра в такова нещо. В Скопие бе открит български куртурен център от страна на формалните институции на България, по този начин, както ние открихме офис на МИА в София, в македонския културен център. Това е пътят ", изрази убеденост Ковачевски.
 Мицкоски: По-добре РСМ да не влиза в Европейски Съюз, в сравнение с да се българизира
Мицкоски: По-добре РСМ да не влиза в Европейски Съюз, в сравнение с да се българизира

Включването на българите в Конституцията да е последното изискване за повдигане на българското несъгласие, желае той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР