През следващата година JYSK ще открие поне още 5 нови

...
През следващата година JYSK ще открие поне още 5 нови
Коментари Харесай

JYSK ще открие поне още 5 нови магазина у нас през 2024-а

През идната година JYSK ще открие най-малко още 5 нови магазина в България, оповестиха от компанията, която е най-голямата датска верига за мебели. " Плановете ни за разширение не престават, без да забавяме темпото. Планираме да открием най-малко още толкоз магазини през идната финансова година, колкото през миналата, и желаеме да се доближим още повече до нашите клиенти. Също по този начин работим върху надграждането на всички наши магазини към новата и усъвършенствана идея, която получи доста позитивни мнения от нашите клиенти и чиновници ", споделя Алекс Брату, шеф на JYSK за Румъния, България и Турция.

През финансовата 2022/23 година (започва на 1 септември и приключва на 31 август идната година) JYSK България реализира EBIT резултат (печалба преди лихви и данъци) от 30,2 млн. лв. и усили оборота си с 19,1%, до 601,3 млн. лв.. Посочените резултати включват търговия " на дребно " и интензивности в дистрибуционен център JYSK Божурище.

Глобалният търговец на мебели за дома продължи проектите си за разширение и отвори 5 нови магазина в България .

Броят на клиентите в България се усили със 17,8%. А измежду продуктовите категории, най-голям растеж се следи в " спално долни дрехи и чаршафи ", както и в категориите " артикули за прозореца ".

" Щастливи сме да забележим, че клиентите се интересуват от ден на ден от нашите скандинавски артикули и страхотните ни предложения. Миналата година стартира с огромна неустановеност, изключително заради възходящата инфлация и високите оперативни разноски. JYSK работи интензивно, с цел да резервира разноските на по-ниско равнище, с доста предложения и висококачествени артикули ", разяснява Алекс Брату.

Разширяването и вложенията в магазините не престават

По време на финансовата 2022/23 година, JYSK отвори 5 нови магазина в България, в градовете: Пловдив, Смолян, Разлог, Панагюрище, като надгради още 7 магазина с новата си идея. Тези 7 магазина са отворени от преди 2018 година.

Новата идея, наричана още Store 3.0, предлага на клиентите по-добро преживяване при извършване на покупки и ги въодушевява посредством нови, усъвършенствани експозиции на продуктите и моделните зали. Всеки подробност в магазина е планиран и построен по метод, който да показа продуктовата гама по най-хубавия метод.

Финансова 2022/23 година в числа :
Оборот - 601,3 млн. лева; Ръст в оборота - 19,1%; ППЛД (печалба преди лихви и данъци) - 30,3 млн. лева; Ръст в ППЛД - 60,2%; Общ брой магазини JYSK в България - 52; Брой нови магазини - 5; Брой осъвременени магазини - 7.
Очаквания на JYSK за финансовата 2023/24 година

Глобалният пазар за търговия на дребно продължава да бъде доста непредвидим, защото клиентите към момента се двоумят и приоритизират метода, по който харчат парите си. За сметка на това обаче, инфлацията понижава и веригите за доставки се възстановяват. Оперативните разноски не престават да бъдат на високо равнище, само че се чака да намалеят през идната година.
 JYSK отваря магазин в Карлово
Най-голямата датска верига за мебели открива нов магазин в България

Броят на обектите на веригата в страната доближава 52 магазина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР