През следващата година град Нови Сад в Сърбия ще се

...
През следващата година град Нови Сад в Сърбия ще се
Коментари Харесай

Германски гигант за авточасти разработва нови технологии в Нови Сад и открива фабрика в инвестиция от €140 милиона

През идната година град Нови Сад в Сърбия ще се снабди с нова фабрика на немския производител на авточасти Continental, оповестиха от компанията. В развойния център и първата фабрика, открита преди година, Continental дава работа на хиляда души, а с построяването на новото произвеждане броят им би трябвало да се утрои.

Ръководството на сръбската фабрика чака отсам да се диктуват международните трендове в автомобилната промишленост

Във фабриката на Continental в Нови Сад на всеки 64 секунди излиза изцяло съединено арматурно табло. Частите се употребяват от съвсем всички най-големи международни производители в автомобилната промишленост, оповестява Радио Телевизия Сърбия.

" Досега сме произвели над 150 000 клъстера и сме ги изпратили на разнообразни пазари в Европа, Азия и даже Америка. Ние произвеждаме от 1300 до 1500 броя на ден, според от потребностите на клиента ", разяснява пред локалните медии шефът на производството в страната Александър Алексич.
 Румънските компании, които се конкурират колоси като Bosch и Continental в промишлеността за микрочипове
Румънските компании, които се конкурират колоси като Bosch и Continental в промишлеността за микрочипове

Всички дружно ще получат €500 милиона, с цел да развият промишлеността с чипове в страната

Фабриката ще бъде изцяло автоматизирана, като доста значими за производството ще са висококвалифицираните инженери. Генералният шеф на Continental Automotive Serbia Саша Чоринга чака, че от Центъра за проучвания и развиване към фабриката ще диктува трендовете в автомобилната промишленост и то тъкмо от Нови Сад.

" Ще увеличим броя на хората както в Центъра, по този начин и във фабриката ", добавя Чоринга.

Едуин ван дер Каа - изпълнителен шеф на фабриката Continental Automotive Serbia, акцентира, че скоро ще стартира производството на още по-модерни решения, основани в Сърбия за премиум марки коли.

Втората фабрика ще отвори порти през септември и към този момент се възнамерява нейното разширение. В тези два завода досега са вложени €140 милиона.

Основана преди 151 години, Continental е една от водещите софтуерни компании в света, в която работят над 190 000 души в 58 страни.
 Continental отвори цех за 140 милиона евро в Сърбия
Един от най-големите производители на авточасти отвори цех за €140 милиона в Сърбия

Там ще бъдат наети към 500 души
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР