През следващата година българите ще работят през месеците май, септември

...
През следващата година българите ще работят през месеците май, септември
Коментари Харесай

Кога и колко ще почиваме през 2024 година?

През идната година българите ще работят през месеците май, септември и декември   по 19 дни, до момента в който през юли и октомври ще имат по цели 23 дни. 2024 година има общо 251 работни дни , които общоприетоо са 2008 работни часа, а празничните дни са 14, оповестява „ Българска национална телевизия “.

Още първият ден на идната година е неработен, само че това е единственият подобен ден за целия месец януари . През идващия месец почивни дни няма да има, като даже ще би трябвало да се работи в допълнение, защото годината е високосна .

Националният празник 3 март се пада в неделя , а за почивен е разгласен идващия понеделник. 

През април още веднъж няма спомагателни дни, в които не се върви на работя, само че след него идва месецът с най-вече почивки . Няма да се работи на 1 май, който се пада сряда, напълно малко по-късно идва Великден, който ще е на 5 май, което значи, че ще се съберат общо четири почивни дни 3, 4, 5 и 6 май, когато е и Гергьовден .

В края на месеца се оформя още един дълъг уикенд, защото 24 май се пада в петък и ще обезпечи три поредни почивни дни.

През месеците юни, юли и август спомагателни неработни дни няма да има, само че всекидневно те се употребяват от българите за взимане на годишен отпуск

През септември също ще има два дълги уикенда. 6 септември се пада в петък , а 22 септември в неделя, което значи, че понеделник ще бъде почивен. През октомври и ноември няма спомагателни почивни дни.

През декември коледните празници са в средата на седмица и почивни ще бъдат единствено 24, 25 и 26 , т.е. вторник, сряда и четвъртък. Така в действителност в празничната седмица работни дни ще са единствено понеделник и петък .

Последният ден в годината – 31 декември, се пада във вторник, само че той е работен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР