През сезона на дините и пъпешите всички сме готови да

...
През сезона на дините и пъпешите всички сме готови да
Коментари Харесай

Експерт: Избягвайте семките на дините, защото могат да ви причинят сериозен проблем

През сезона на дините и пъпешите всички сме подготвени да хапваме от охладените плодове съвсем всеки ден. През лятото те са обичан десерт на доста хора.

Любителите на дините от време на време инцидентно гълтам семките дружно със сочната алена вътрешност. Диетологът Мария Розанова предизвести, че яденето на любеница та заедно със семките може да аргументи съществени храносмилателни разстройства. 

" Обвивката на динените семки е доста плътна и най -често при поглъщането им те не се смилат. Ако инцидентно погълнете няколко семена, няма да се случи нищо извънредно, но в огромни количества те могат да причинят задръстване на храносмилателния тракт и развиване на някои патологии ", означи диетологът.

Според Розанова има хора, които би трябвало да ядат плода изцяло измит от семки: това са на първо място децата под 3 -годишна възраст, тъй като могат да се задавят. Експертът поучава бременните дами и кърмещите майки да внимават, защото динените семки са фактор за отключването на алергии.

Белите семки в любеница та могат да демонстрират освен незрялост на плода, само че и използването на повече нитрати при развъждането, информира БГНЕС.

Семената на любеница та съдържат аминокиселината цитрулин, която се разгражда в човешкото тяло, освобождавайки амоняк. За здравите хора това не е огромна неволя, само че при съществуването на избрани болести на отделителната система и с развиването на цитрулинемия може да навредите съществено на здравето си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР