През септември започва ваксинацията на руски граждани с ваксина срещу

...
През септември започва ваксинацията на руски граждани с ваксина срещу
Коментари Харесай

Русия започва ваксинация срещу COVID-19

През септември стартира имунизацията на съветски жители с ваксина против ковид, съобщи РИА Новости.
Първите доставки на колета от съветската ваксина против COVID-19, наречена “Спутник 5” ще стартират през септември, заяви съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко.
Според него размерите на произвеждане ще се усилят до края на тази есен.
„ На първо място имунизациите ще бъдат доставяни за медицински служащи и учители. Ваксинацията ще бъде изцяло безвъзмездна и доброволна”, посочи министърът.
Учените в страната са събрали над 2500 доброволци за продължение на изследванията на имунизацията. Общо в тестването на имунизацията ще се включат над 40 хиляди души.
Руското министерство на опазването на здравето записва първата в света ваксина за профилактика на COVID-19, създадена от експерти от Център „ Гамалея “ с поддръжката на Руския фонд за директни вложения.
Ваксината получи всички разрешителни и беше тествана върху доброволци, които в последна сметка развиха антитела към ковид. Ваксината носи името “Спутник 5”.
Ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев заяви, че фондът е получил заявки от повече от 20 страни, като са направени поръчки за пазаруване на над един милиард дози от имунизацията. Русия се е съгласила да създава ваксини в пет страни, което ще й разреши да създава до 500 милиона дози годишно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР