През септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе -

...
През септември стартира рехабилитацията
на 47 км от пътя Русе -
Коментари Харесай

Георги Терзийски: През септември започваме ремонта на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Инвестицията е за над 38 млн. лв.

През септември започва рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се приготвят договорите, а днес се отвориха ценовите предложения за контрол. Ремонтът на правата е приоритет и екипите не са спирали работа за момент, спазвайки законовите процедури и срокове, заяви ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски на работна среща при регионалния шеф на Русе Галин Григоров с кметоветe от региона - Русе, Кубрат, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец.

Трасето ще бъде рехабилитирано със спестения финансов запас и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лева За да върви работата по-бързо и оперативно, участъкът е разграничен на два обекта, обясни Терзийски. В лот 32 е 21,5-километровата права от Русе до 21-ви км на пътя сред с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и преминава през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат, в областите Русе и Разград. Срокът за изпълнение и на двата сектора е 10 месеца. Започваме през септември и догодина лятото ще се пътува по ремонтиран път, сподели ръководителят на АПИ.

Проектът планува път II-23, който осигурява връзката сред областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и усъвършенствано отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР