През септември ще я представим на международна конференция, разкри проф.

...
През септември ще я представим на международна конференция, разкри проф.
Коментари Харесай

Първата книга за Ковид 19 откри дарителската кампания за българската ваксина

" През септември ще я представим на интернационална конференция ", разкри проф. Чорбанов

Първата книга за Ковид 19 откри дарителската акция за българската ваксина, основана от Института по микробиология към Българска академия на науките нощес в столичната Галерия-музей " Анел ".
Инициативата бе част от премиерата на книгата " КОВИД 19 ИЛИ ВОЙНАТА ЗА ДУШИТЕ НИ ", чиито създатели - журналистката Патриция Кирилова и изследователката Мила Салахи, преди 2 месеца направиха петиция в поддръжка на плана на Българска академия на науките, подписана от десетки организации и стотици българия от целия свят. Петицията ще бъде импортирана в новоизбрания парламент в първите дни от работата му.
" Благодаря за поддръжката, която създателите на книгата дадоха за българската ваксина. България има обичаи, има и опция за основаване на ваксини. Важно е да се знае, че даже пандемията да свърши, този артикул ще бъде ефикасен като основа за основаване на ваксини и за други вируси. Ще представим готовия ни план през септември на интернационална конференция ", сподели на сцената проф. Чорбанов.
" Познавам проф. Чорбанов от години и знам, че този наш превъзходен академик можеше да живее в целия свят, в Щатите и Австралия, само че той избра да остане в България ", акцентира водещата на вечерта - изкуствоведът доктор Райна Дамяни. Водещ на дарителската акция бе любимецът на публиката Теди Георгиев.
На сцената приказваха и рецензентите на книгата - проф. доктор Георги Чернев, повел пръв война с всеобщите медикаменти за кръвно, които учените в целия свят свързват с развиването на ракови болести, както и хирургът доктор Ивайло Христов.
Събраните дарения по време на вечерта, бяха връчени на екипа от Българска академия на науките, който бе специфичен посетител на събитието.
Специални посетители на благотворителната вечер, която се организира с поддръжката на Фонд за изкуство и просвета " АНГЕЛ СИМЕОНОВ ", бе благодетелят и стихотворец, притежател на " Анел " Ангел Симеонов, ръководителят на Съюза на колекционерите - проф. Валери Стефанов, учени, доктори, кметове, представители на бизнеса, културата и медиите. В дарителската акция участваха юрист Биляна Тончева, бизнесдамите Таня Китик, Станка Калева, Виолета Драганова, наследникът на Каравеловия жанр - Марек Каравелов, кметът на село Ослен Криводол, хотелиерката Милена Иванова, режисьорът Ники Станчев, дизайнерката на Киара Фешън Гергана Апостолова и други.
Учените от Българска академия на науките, които сътвориха българската ваксина против Ковид 19, бяха подкрепени от българи от целия свят, които се подписаха в петиция до ръководещите, с гледище да бъде финансиран българският план. Те са безапелационни, че имат доверие единствено на българските учени и на имунизацията, която е основана в Българска академия на науките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР