През септември растежът на компаниите в сферата на услугите на

...
През септември растежът на компаниите в сферата на услугите на
Коментари Харесай

Пострецесионен връх на бизнес експанзията в сферата на услугите на САЩ през септември



През септември растежът на фирмите в областта на услугите на Съединени американски щати се форсира по-силно от предстоящото, достигайки пострецесионен връх, което е следващ сигнал, че водещата международна стопанска система продължава да набира скорост и при започване на есента, демонстрира изследване на Institute for Supply Management (ISM).

Индексът ISM, измерващ интензивността отвън индустрията, набъбна през септември до 61,6 пункта от 58,5 пункта през август, до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за негово намаляване до 58,0 пункта. Това съставлява най-високо равнище на показателя от 2005-а година насам и следващ месец, в който той се задържа устойчиво над значимото равнище от 50 пункта (водораздел сред експанзията и свиването на бизнес активността).

Индексът, измерващ новите поръчки в областта на услугите, набъбна в границите на септември с 1,2 пункта до 61,6 пункта, до момента в който показателят, оценяващ бизнес интензивността (производствения индекс) в непромишлената сфера се увеличи с 4,5 пункта до 65,2 пункта.

Компонентата на ISM показателя, отчитаща работната претовареност в този значим за американската стопанска система бранш, също набъбна доста мощно с цели 5,7 пункта до 62,4 пункта.

Трябва да се има поради, че секторът на услугите е основен за растежа на водещата международна стопанска система, защото образува близо 80% от брутния вътрешен артикул на страната. В същото време трудовата претовареност в услугите образува и повече от 80% от общата претовареност в частния бранш на Съединени американски щати, като днешният мощен подиндекс на работната претовареност е в линия със солидното ADP изследване и е реалност преди упования в петък значим формален отчет за положението на пазара на труда и за равнището на безработица в Съединени американски щати през септември.

Повишение до 64,2 пункта от 62,8 пункта през август бележи и ценовият показател в областта на услугите, което е сигнал за увеличение на индустриалните цени през септември за 31-ви следващ месец и нов знак за увеличаващ се инфлационен напън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР