През септември политическият беглец Едуард Сноудън издаде книгата си Permanent

...
През септември политическият беглец Едуард Сноудън издаде книгата си Permanent
Коментари Харесай

Едуард Сноудън, Permanent Reocrd и защо правителството на САЩ ще прибере печалбите от книгата

През септември политическият дезертьор Едуард Сноудън издаде книгата си Permanent Record, в която споделя за неетичните практики на следене от страна на службите в Съединени американски щати.

Веднага след публикуването й, книгата провокира бурни реакции от страна на американското държавно управление, което мигновено заведе дело за изтеглянето на книгата.

Аргументът против Сноудън е, че той е разгласил информация, която нарушава съглашението му за конфиденциалност с Централно разузнавателно управление на САЩ и Националната организация по сигурността.

Според представителите на тези организации, Сноудън е бил задължен да се допита до тях и да даде книгата си за разглеждане преди публикуването й.

В разследване на това, преди няколко дни американският съд отсъди, че книгата няма да бъде изтеглена от пазара, само че всички доходи от нея ще отидат в държавната хазна, а не в джоба на Сноудън.

Позицията на юристите на американеца е, че той е щял да съобщи книгата за авансово разглеждане, в случай че е вярвал, че тя няма да бъде цензурирана и спряна.

Затова и е решил да жертва облагите, само че не и идеята си.

В Twitter Сноудън показа, че парите не са от голяма важност, щом известието и концепцията му въпреки всичко могат да доближат до обществото.

Междувременно някои последователи на Сноудън демонстрираха предпочитание да платят двойна цена за книгата и по лична самодейност да дарят сумата за нея непосредствено на писателя й.

Сноудън обаче съобщи, че тези дарения е най-добре да отидат към фондацията, която подкрепя фамилиите в Хонконг, които преди време го приютиха и прикриваха, до момента в който се опитваше да доближи до Русия. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР