През септември или октомври ще започне информационна кампания за ползите

...
През септември или октомври ще започне информационна кампания за ползите
Коментари Харесай

От есента започва информационна кампания за въвеждането на еврото, обяви премиерът

През септември или октомври ще стартира осведомителна акция за изгодите от въвеждането на еврото в България. Това разгласи министър председателят Николай Денков, като добави, че това е било в съгласие с министъра на финансите Асен Василев и с гуверньора на Българска народна банка Димитър Радев.

Според него акцията е била забавена, само че той не пожела да каже дали това е било съзнателно. Съвсем целеустремено съгласно него обаче се насаждат страхове у хората против еврото, които по думите му са неоснователни.

По тематиката за присъединението на България в шенгенското пространство Денков съобщи, че задачата е " много сложна и амбициозна ", само че показва убеденост, че това рано или късно ще се случи. Той загатна, че трудностите пред страната се дължат най-много във вътрешнополитическите процеси в Австрия и Нидерландия, които са изправени пред нови избори.

По думите му за Австрия най-големият проблем остава мигрантския поток, огромна част от който влиза през балканския маршрут. За това Денков сподели, че сега напъните на България са ориентирани първо към понижаване на мигрантите, които влизат на наша територия, хващането им на самата територия, както и работа с европейските институции за блокиране работата на самите уредници на трафик на мигранти.

За Нидерландия фокусът остава правосъдната система, разяснява Денков, като добави, че е получил увещание от депутатите, че антикорупционният закон ще бъде гласуван на второ четене в Народното събрание още при започване на новата пленарна сесия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР