През септември електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, завърши още два

...
През септември електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, завърши още два
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО инвестира 100 000 лева в по-сигурно електрозахранване на селски райони в Добричко

През септември електроразпределителното сдружение, обслужващо Североизточна България, приключи още два плана от своята капиталова стратегия за 2017 година. Извършените ремонтни действия обгърнаха селата Преселенци в община Генерал Тошево и Козлодуйци в община Добрич. Общата стойност на осъществената инвестиция е почти 100 000 лв..

Дейностите по осъществените планове включиха цялостна реорганизация на сектори от въздушна мрежа ниско напрежение. В община Генерал Тошево бе инсталиран нов извит изолиран проводник, който заменя остарелия електропровод, захранващ с електрическа енергия село Преселенци. По трасето на обновената кабелна линия бяха сменени 28 стоманенобетонни стълбове. В община Добрич реконструкцията обхвана въздушна мрежа ниско напрежение от два трафопоста в региона на село Козлодуйци. Беше освежен въздушен електропровод и инсталирани 26 нови стълба. В рамките на двата плана в селата Преселенци и Козлодуйци са вложени близо 12 000 метра извит изолиран проводник за възобновяване на мрежата ниско напрежение и за изнасяне на електромерни табла. Монтирани са общо 74 нови табла на клиенти на компанията.

С осъществената от ЕНЕРГО-ПРО реорганизация на сектори от електроразпределителната мрежа се реализира по-висока резистентност на оборудванията и качествено доставяне с електрическа енергия. Благодарение на обновената мрежа клиентите на компанията в Добричките села Преселенци и Козлодуйци ще получават по-стабилно електрозахранване през идния зимен сезон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР