През септември 2022 г. се наблюдава нарастване на оборота с

...
През септември 2022 г. се наблюдава нарастване на оборота с
Коментари Харесай

Търговията у нас расте през септември с 2,1 на сто на годишна база

През септември 2022 година се следи повишаване на оборота с 0,3 на 100 в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети " по отношение на предходния месец по съпоставими цени. Данните са предварителни и сезонно изгладени, оповестява Национален статистически институт.

Увеличение е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 0,8 на сто), търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения (с 0,5 на сто) и търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,3 на 100.

Оборотът в търговията на дребно нараства с 2,1 на 100 през септември 2022 година по отношение на същия месец на 2021 година въз основа на календарно изгладени данни.

Увеличение е записано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 8,8 на сто) и при търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 3,3 на сто), до момента в който при търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения е регистрирано понижение (с 2,8 на сто).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР