През септември 2012 г. Apple стартира Maps и замени Google

...
През септември 2012 г. Apple стартира Maps и замени Google
Коментари Харесай

Ако пак се загубите с Apple Maps, поне ще е със собствени данни на компанията

През септември 2012 година Apple започва Maps и размени Гугъл Maps като общоприета услуга за картографиране в iOS. Но Apple започва не съумя да стартира добре. Забележителностите бяха разместени, имената на улиците и градовете бяха изписани неправилно, цели страни липсваха, а в Австралия приложението беше наречено животозастрашаващо, откакто докара някои водачи до рискова част от австралийската пустота.
Apple Maps се показа толкоз зле първоначално, че основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук се извини и сподели на потребителите на iPhone да употребяват Гугъл Maps или други конкурентни приложения за картографиране, до момента в който компанията усъвършенства своето.

Дори откакто Apple усъвършенства Maps, то към момента не беше толкоз изпипано и потребно като Гугъл Maps. В резултат на това компанията реши да преработи напълно приложението. Технологичният колос споделя, че към този момент няма да разчита на картографски данни на трети лица от снабдители като TomTom . Така че Apple пуска своята флотилия от микробуси, оборудвани с камери и датчици , с цел да събере личните си данни за картографиране. Чрез събирането на самите данни, Apple споделя, че ще може да усъвършенства качеството на напътствията и картите, които се основават от приложението.

Компанията възнамерява да дебютира новата версия на Apple Maps в Сан Франциско със идващия iOS 12 бета версия. До идната есен ще бъде покрита северната част на Калифорния. Еди Кю, старши вицепрезидент на Apple за интернет програмен продукт и услуги, споделя, че Apple желае повече акуратност в приложението си за картографиране. Той също по този начин желае то да може да даде на потребителите по-бързи актуализации, с цел да включва строителство и други промени, които биха принудили водачите да подхващат различни направления. Apple даже желае по-точно показване на региона към пътя, като Maps би трябвало да демонстрира повече от локалната среда, в това число пътеки, дървета и езера.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР