През седмицата стана ясно, че Китай завърши изследванията си над

...
През седмицата стана ясно, че Китай завърши изследванията си над
Коментари Харесай

Ексклузивно от Хонконг – за новото лекарство срещу COVID-19

През седмицата стана ясно, че Китай приключи проучванията си над лекарство, което е извънредно дейно против ковид инфекцията. На кого обаче може да помогне то - в " Роуминг " - връзка с Хонконг. Петър Нанев с информация от първа ръка от журналистката Джой Донг.

- Джой , коя е огромната вест в Китай през последните няколко дни ?

- След неотдавнашното затваряне на лечебните заведения за карантиниране в Ухан, в четвъртък научихме още една добра вест от конференцията на Държавния съвет на Китай. Японско лекарство, наречено „ Авиган” или „ Фавипиравир”, се е потвърдило дейно за преодоляване на Covid-19. За пациентите в клиничните изпитвания е лишило единствено 4 дни за пациент, взел лекарството, да се възвърне изцяло или да даде негативна проба. Това е голямо усъвършенстване в съпоставяне със общоприетото лекуване от 11 дни. Благодарение на този окуражаващ резултат, китайското държавно управление скоро ще включи това лекарство към националните насоки за лекуване.
Китай: " Фавипиравир " е явно ефикасен при лекуване на COVID-19 Медикаментът е употребен до момента за лекуване на грип в Япония
- Наистина ли става въпрос за толкоз сериозен пробив в лекуването на Коронавирус -19?

- В момента това лекарство е доста добра вест за всеки, тъй като доста редуцира интервала на лекуване и облекчава тежестта върху здравната система. Но въпреки това би трябвало да се има поради, че китайското държавно управление предлага този медикамент единствено за пациенти с леки или умерени признаци.

- Но японското министерство на опазването на здравето допусна , че това лекарството няма да е толкоз ефикасно при третирането на хора в сериозно положение ?

- Ако сте пациент в тежко или сериозно положение, това лекарство няма да окаже изключително въздействие. Все още ни би трябвало смесената терапия, включваща десетки разнообразни медикаменти и способи за лекуване. Няма съвършен лек за Covid-19 и по тази причина би трябвало да продължим деликатно да следим обстановката.
Скоро стартират проби с ваксина и лекарство за COVID-19 Медикаментите са създадени от „ Модерна терапютикс “ и първичните резултати са обнадеждаващи
- Има ли китайското общество повече вяра в този момент ?

- В общи линии новото лекарство сигурно е добра вест, изключително поради ситуацията в Китай – към момента има към 8000 пациенти с леки или умерени признаци и още 2000 с тежки признаци. За тези 8000 души, това лекарство ще им помогне доста и то доста бързо. Затова през вчерашния ден в китайската обществена мрежа Уейбо, сходна на " Туитър " за Китай, стотици хиляди похвалиха държавното управление за бързото проучване и чувството за отговорност да се показа резултатът с целия свят.

- Кажи ми за компанията , която го създава ?

- Казваме, че е японско, само че в действителност в този момент го създава китайска локална компания, наречена " Хайсън Фармасютикълс " (Hisun Pharmaceuticals), и към този момент не е японско, тъй като патентите в Япония са изтекли предходната година. Така че китайското държавно управление и китайските фармацевтични компании могат да дават това лекарство на доста налична цена и към този момент да не се постанова да изплащат приходите си на японската компания, а точно „ Фуджифилм”. Веднага щом излезе новината, през вчерашния ден цената на акциите на „ Хайсън Фармасютикълс” скочи с 10 %.

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 185 22 3 3 Света 321268 16278 13699 96006 Заразени* Нови Починали България 185 22 3 Света 321268 16278 13699
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР