През седмицата НСИ обяви резултатите от най-новото си проучване, от

...
През седмицата НСИ обяви резултатите от най-новото си проучване, от
Коментари Харесай

Родетели на 5 деца: Беше като обсесия, а с тях любовта все повече расте


През седмицата Национален статистически институт разгласи резултатите от най-новото си изследване, от което стана ясно, че идеалното семейство за българите е с 2 деца, само че от ден на ден двойки избират да имат 3 деца.

Семейството на Надя и Валди Събеви гостува през днешния ден на bTV и Петя Дикова. Двойката има пет деца. Те са осъществени експерти в своите области.

Валди се занимава с музика, а Надя харесвала нейното звучене и решила да се свърже с него. Той обаче изобщо не обърнал внимание на известията ѝ във Facebook. След това обаче видял фотографията ѝ и бил мощно притеглен. Майката на Валди не одобрявала предходните му гаджета, само че когато видяла Надя, също била очарована.

Снимка: bTV


Още при започване на връзката си знаят, че желаят голямо семейство. Два месеца откакто се срещат, Надя забременява с Инес, а малко по-рано скрито са се оженили.

„ Мен статистиката ме изненадва, само че в това време доста ме радва “, разяснява проф. доктор Надежда Илиева, началник на секция „ Икономическа и обществена география “ към Българска академия на науките.

„ Проучването на Национален статистически институт демонстрира смяна в настройките, само че в това време осъщественото семейство е много по-различно. Надяваме се идеалното и мечтаното семейство да се припокрива “, добави тя.

„ Решенията ни за последващо дете идваха естествено. Започнахме да имаме нещо като обсесия, искахме още и още, тъй като са сладки и положителни, а любовта ти от ден на ден споделя “, споделя фамилията.

Според проф. Илиева изборът за деца зависи от полезностите – да се избяга от материалното и да осъзнаем, че сме щастливи, когато имаме повече деца.

Надя споделя, че се среща със фамилии, които имат по три деца.

„ Нямахме никакви проекти, като се изключи че желаеме да се развиваме. Занимавам се с музика, а това не е нещо, което обезпечава устойчиво бъдеще. Просто се движим с живота “, описа Валди.

„ Искаме да научим децата си да бъдат положителни хора и да демонстрират почитание. Според възпитанието идва от образеца, а не от карането. Училището има също доста значима роля, то е като втори дом за децата. Учителите имат невероятна роля “, разяснява още той.

„ Надя е прелестна стопанка и майка “, добави Валди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР