През седмицата на Желев беше повдигнато обвинение за това, че

...
През седмицата на Желев беше повдигнато обвинение за това, че
Коментари Харесай

Велико Желев може да изнесе бизнеса си от България, Шишков бил подведен

През седмицата на Желев беше повдигнато обвиняване за това, че на 24 февруари за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди собствен чиновник посредством мощ да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума 68 хиляди лева и с това да му аргументи имотна щета в същия размер. Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица, показват от прокуратурата. Всичко стартира късно в понеделник, когато бяха направени претърсвания и изземвания в офисите на " Хидрострой ".

Велико Желев разяснява и акциите в последните дни на служебния министър на районното развиване Иван Шишков, който взе проби от няколко сектора по автомагистралите " Хемус ", " Тракия ", " Марица ", както и от столичната Северна скоростна дъга. Всички те демонстрираха разминавания със заложения в документите асфалтов слой, като във всички ядки той е по-малък.

 

" Мисля, че министър Шишков е правилен човек и е измамен от някого доста грубо. Няма по какъв начин един министър да отиде да вземе една ядка и да каже, че сме крадци. Как може по този начин да обиждаш компании с толкоз опит. Може да има компрометирани сектори, само че по тази причина си носим отговорност с гаранциите ", добави Желев.

Той сподели още, че компанията му " Хидрострой " е работила още от времето на Иван Костов като министър председател и по тази причина отхвърли всички обвинявания за непосредственост с съответна власт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР