През пролетта, особено след дългия зимен период, нашето тяло може

...
През пролетта, особено след дългия зимен период, нашето тяло може
Коментари Харесай

Защо е важно да приемаме витамини през пролетта?

През пролетта, изключително след дългия зимен интервал, нашето тяло може да има потребност от спомагателни витамини и минерали. Ето някои от аргументите, заради които е значимо да одобряваме витамини напролет:

Подобряване на имунната система : През пролетта, имунната система може да бъде ослабена след зимния интервал, когато тялото е било изложено на по-голям брой инфекции. Витамините C и D са известни със своите имуностимулиращи свойства и могат да оказват помощ за подсилване на имунната система.

Подобряване на силата и настроението : Слънцето и топлото време могат да имат позитивен резултат върху нашето въодушевление и да ни дадат повече сила. Витамините B са значими за силата и настроението, като могат да оказват помощ за понижаване на умората и напрежението.

Защита на кожата: По време на пролетта, когато започваме да излизаме повече навън и да се излагаме на по-голямо количество слънчева светлина, значимо е да защитим кожата си. Витамин A и витамин C са антиоксиданти, които могат да оказват помощ за отбрана на кожата от увреждане и стареене.

Здраве на костите : Витамин D е значим за здравето на костите, като оказва помощ за усвояването на калцията. През пролетта, когато започваме да излизаме повече навън и да бъдем по-активни, здравето на костите е изключително значимо.

Витамините и минералите са значими за здравето на нашето тяло през цялата година, само че напролет може да бъдат изключително потребни, с цел да се подготвим за по-активен и здравословен метод на живот.

Витамин D: През пролетта доста хора стартират да излизат повече навън, което може да помогне за увеличение на равнищата на витамин D в организма. Този витамин е значим за здравето на костите, имунната система и метаболизма. Хранителни източници на витамин D включват масло от риба, яйца и млечни артикули.

Витамин С: Този витамин е значим за здравето на имунната система и може да помогне за предотвратяване от простуди и грип. Витамин С също по този начин е антиоксидант, който може да помогне за отбрана на клетките от увреждане. Хранителни източници на витамин С включват цитрусови плодове, ягоди, киви, папая, краставици и зеленчуци като алено зеле, броколи и печена чушка.

Витамин А: Този витамин е значим за здравето на кожата, очите и имунната система. Хранителни източници на витамин А включват моркови, сладки картофи, тиквички, спанак, кайсии и яйца.

Магнезий: Този минерал може да помогне за понижаване на напрежението и тревогата, както и за възстановяване на съня. Хранителни източници на магнезий включват зеленчуци като спанак, леща и фасул, ядки и пълнозърнест самун.

Важно е да се има поради, че най-хубавият метод да се получат нужните витамини и минерали е посредством разнообразна диета, богата на плодове, зеленчуци и други хранителни източници. Преди да започнете да приемате каквито и да било добавки, е значимо да се консултирате с доктор или диетолог.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР