През пролетта. Около 24 февруари. До 10 дни. След 15

...
През пролетта. Около 24 февруари. До 10 дни. След 15
Коментари Харесай

Русия си върна инициативата, но Украйна има резервен план

През пролетта. Около 24 февруари. До 10 дни. След 15 февруари. В момента.

Прогнозите се разграничават, само че съгласно всички тях Русия настава с нови сили в Украйна. Заявяват го, (а Министерството на защитата в Киев ), Институтът за проучване на войната (ISW).

Според други оценки новата съветска атака последователно се разпростира, откогато Москва си върна самодейността в Украйна през декември. Тази година, стяга примката към Бахмут, другаде обявава прогрес, въпреки и непретенциозен.

Тази атака обаче може и да не оправдае упованията на Москва.

Как ще наподобява тя, какво се чака от нея и по какъв начин ще повлияе на хода на спора?

Инициативата (изглежда) в ръцете на Русия

" Виждаме по какъв начин още и още резервисти са изпращани към нас ", сподели шефът на Луганска област (от името на Киев) Серхий Хайдай. В сряда той говореше за " десетки хиляди " руснаци, които ще бъдат изпратени с концепцията за атака след 15 февруари, защото образованието им е завършило.

В края на януари английското военно разузнаване означи, че Русия, наподобява, е съумяла да разгърне офанзивите си и към Павливка (Павловка), и прилежащия Вухледар (Угледар на руски) - значим транспортен възел, където се срещат южният и източният сегмент на фронта. В този регион на 50 км от Донецк Москва опита несполучливо да настъпи през ноември. Тогава фронтът не се отместваше от река Кашлахач, а преди две седмици армията е съумяла да напредне с няколкостотин метра - нещо, което още предходната пролет.

Eastern: Oblast
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР