През пролетта на 1989 г. в Пекин пристигна влак, пълен

...
През пролетта на 1989 г. в Пекин пристигна влак, пълен
Коментари Харесай

Никой друг инвеститор няма толкова невероятна житейска история като Ли Лу

През пролетта на 1989 година в Пекин дойде трен, цялостен със студенти. Вагоните му бяха толкоз цялостни, че пасажерите се бяха натъпкали в багажните отделения и под седалките. Веднъж в китайската столица те се разляха по улиците на града, с цел да вземат участие в продемократични митинги, провокирани от гибелта на известен новаторски водач. Един от пасажерите беше 23-годишен на име Ли Лу.

Ли, слаб студент с очила от университета в Нанкин, се беше качил без билет. Той се опитваше да се слее с тълпата от хора, излизащи от гарата в Пекин, когато еднообразен мъж го спря. Ли се притесняваше от най-лошото, само че продавачът на билети единствено му махна да премине, като даде знак за поддръжката си на протестиращите, като направи знак V с ръка и се усмихна. Благодарен за отсрочката, Ли последва тълпата към площад Тянанмън.

Мащабът на площада е мъчно да се оцени, без да се види от първа ръка. Толкова е голямо, че в естествен ден Портата на небесния мир наподобява седи на хоризонта в далечината. В деня,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР