През пролетта и лятото се очаква информационна кампания, за да

...
През пролетта и лятото се очаква информационна кампания, за да
Коментари Харесай

От лев към евро: До лятото у нас стартира информационна кампания за смяна на валутата


През пролетта и лятото се чака осведомителна акция, с цел да се приготви обществеността за прекосяването към еврото като национална валута. Това е оповестил финансовият министър и вицепремиер Асен Василев, представен от БНР. Според него подготовката на България за участие в еврозоната върви по проект.

Василев не загатва дата за прекосяването от лев към евро, само че неведнъж е заявявал, че остава индикативната дата от януари 2024 година.

От думите му излиза наяве още, че техническата работа по процеса върви по проект, а предстоящата акция цели да осведоми хората и бизнеса за идната промяна на валутата, която по никакъв метод няма да заплаши стабилността на финансовата система.

Василев обръща внимание на основната роля на банките за икономическия напредък, както и върху дълговата политика на страната.

Тази година предстоят погашения за към 3 милиарда лв., както и финансиране на недостига. Това най-вероятно ще наложи излизане на интернационалните дългови пазари, разяснява Василев, като акцентира, че емисионната политика на държавното управление ще бъде предвидима.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР