През призмата на времето очевидно изборът е бил грешен –

...
През призмата на времето очевидно изборът е бил грешен –
Коментари Харесай

Огнян Дамянов от ВСС, подкрепял Гешев с години: Очевидно изборът ни е бил грешен

„ През призмата на времето явно изборът е бил неверен – моят и на сътрудниците, когато сме го избрали. Последния месец напрежението в правосъдната система доближи равнища, които тя не е познавала през последните 30 години. Поведението на господин Гешев е мощно разочароващо. Аз съм от хората, които са го подкрепили “, каза членът на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Огнян Дамянов. 

Това е развой, който стартира на 9 юли 2020 година в президентството и ще приключи отново там, сподели журналистът

По думите му изваждането на остарели каузи в този миг не е положително решение.

„ Създава чувство за нещо авансово решено и за неналичието на обективен развой, основава проблем с бъдещето на тези следствия, защото държание на господин Гешев, настояването на имунитети бързо не оказва помощ за разкриването на обективната истина, а цели нещо друго “, разяснява Огнян Дамянов. 

Подобна процедура се случва за първи път у нас

Той беше един от кадровиците, които се отхвърлиха от първото си искане за предварителното освобождение на Иван Гешев, обвързвано със корист със служебно състояние при присъединяване на израелски специалист в следствието на  гърмежа на 1 май.

„ Излязоха обстоятелства, които сочат, че тези дейности не са опорочили следствените дейности и нямат такова огромно внимание. По-честната позиция, която заехме, е да си признаем, че това искане може би нямаше да бъде основателно и признато от нашите сътрудници “, изясни Огнян Дамянов.

Цветиститият му език и жанр се помнят още от мегаделото КТБ

Последно Дамянов е разговарял с Иван Гешев при започване на май във връзка гърмежа. По думите му той не се е чувал с основния прокурор във връзка желаната му оставка и отрече някой да му се е обаждал, с цел да изиска отстраняването на Иван Гешев.

Огнян Дамянов желае да бъдат изяснени неща, които може да бъдат „ заметени под килима “.

Всичко стартира преди месец, когато получих завоалирано предложение, сподели той

„ Когато стартира процедурата, вносителите получихме призовки да се явяваме по преписки, свързани с нашето предложение. Двама сътрудници са ходили да ги питат по какъв начин е станало и за какво. Това не е редно и би трябвало да се обясни по какъв начин е почнала тази инспекция, от кого “, разяснява той. 

По думите на Дамянов Иван Гешев се готви да влиза в политиката.

„ През цялата процедура той непрестанно се обръщаше към българските жители, зовеше ги, представяше се като жертва “, сподели още членът на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР