През предстоящия зимен сезон най-голям брой туристи у нас се

...
През предстоящия зимен сезон най-голям брой туристи у нас се
Коментари Харесай

България очаква най-много туристи от Турция през предстоящия зимен сезон |

През идния зимен сезон максимален брой туристи у нас се чака да дойдат от Турция. Южната ни съседка е предпочитан пазар с първостепенно значение за България и нашето откровено предпочитание е да притеглим вниманието на евентуални сътрудници и вложители в туризма от турска страна.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с представителите на турския бизнес и туристическите асоциации в Истанбул, където е на двудневно посещаване.  

" Вярвам, че България може да предложи отлични условия за правене на бизнес, да даде нужните насърчителни тласъци и да обезпечи конкурентна реализация на турския отрасъл ", съобщи Николова.

Вицепремиерът разяснява, че рецесията от разразилата се пандемия оказва своя резултат, като броят на туристите от Турция, по последни данни за 2020 година, е понижен с съвсем 50%.

Николова посочи, че с помощта на положителното партньорство, стокооборотът между България и Турция възлиза на съвсем 5 милиарда щатски $.

" Ние сме две прилежащи и другарски страни с интензивни и сполучливи контакти в областта на бизнеса ", безапелационна е Николова.

Али Билир, заместник-председател на Асоциация на туристическите организации, сложи акцент върху значимостта на връзките сред двете страни и увеличаване на обмена на туристи. Той изясни, че организацията е заинтригувана от увеличение на броя на турските туристи, които посещават България.

Турският бизнес има интерес към вложения в хотелиерския отрасъл в България, както и за предложение на взаимни туристически пакетни стратегии, осведомиха от Съвета за външнотърговски връзки към турското министерство на търговията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР