През предстоящата седмица времето над страната няма претърпи съществени промени,

...
През предстоящата седмица времето над страната няма претърпи съществени промени,
Коментари Харесай

Meteo Balkans за времето: Чака ни луда седмица

През идната седмица времето над страната няма претърпи основни промени, се споделя в седмичната прогноза на Meteo Balkans.

Според моделите към края й ни чака повреждане на синоптичната конюнктура, което ще бъде породено от евентуален средиземноморски циклон.Очакваните оптимални температури ще се задържат над климатичната норма. Високите температури, ще покачат и заплахата от лавини. Температурите в нашата страна сензитивно ще се покачат, като предстоящите стойности ще са към 12 до 22 градуса по Целзий. 

Времето във вторник и сряда

Във вторник времето ще се задържи с раздрана облачност. След обяд над Западна България ще е най-вече слънчево. Слаби превалявания от дъжд чакаме над планинските региони. Късно следобяд и през нощта против сряда облачността над страната от запад последователно ще понижава до ясно време. Очакваните оптимални температури ще се задържат с пролетни стойности – до 12-15°С. Ще духа мощен югозападен вятър. 

В сряда облачността ще е раздра. Следобед ще е и с повече слънчеви часове. Вятърът ще е от югозапад, най-вече слаб. Температурите ще се покачат и над повече региони ще надминат 14°С, а предстоящите оптимални ще са до 17°С.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

Затоплянето ще продължи и в четвъртък и петък ни чака отлично време за разходки и туризъм. Бъдете деликатни по планините. Високите температури, ще покачат и в планините, а това покачва и  опасността от лавини. 

В четвъртък и петък вероятността от превалявания се покачва и съгласно GFS. Очаква се прекосяването и на атмосферно разстройване, като по-значителни ще са преваляванията над Рило-Родопския масив.Не са изключени и гръмотевици.Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще са сред 16° и 22°С. 

Към края на седмицата от североизток ще проникне по-студен въздушна маса и температурите ще се намалят.

Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад, а над източните региони ще се задържи от североизток и ще стартира да нахлува леден въздух. На обособени места в Западна и Южна България ще превали слаб дъжд, в планините над 2000метра - и от  сняг. Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред 12° и 15°С.

Седмичната прогноза е направена въз основата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Както нееднократно сме подчертавали, сходни прогнози са несигурни в по-дългосрочен, 7-дневен проект, и е допустимо да претърпят промени, по тази причина следете и ежедневните прогнози на MeteoBalkans за най-навременните актуализации.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР