През предстоящата седмица времето до обяд ще е по-често слънчево

...
През предстоящата седмица времето до обяд ще е по-често слънчево
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици ще се редуват с горещини до 38° през седмицата

През идната седмица времето до обяд ще е по-често слънчево и топло, само че в следобедните часове атмосферата ще е нестабилна, най-вече в планинските региони от Западна България. Повече слънчеви часове чакаме в централната и източната част от страната, където вероятността за превалявания по последни данни е най-малка

Според световните модели GFS и EC към датата на сформиране на седмичната прогноза (26.06) атмосферата последователно ще се стабилизира и след вторник чакаме интервал с по-малко превалявания над Дунавската низина и Източна България. Повишава се вероятността и от високи температури, предвижда

А ето и детайлности какво време ни чака през новата седмица:

Времето в понеделник и вторник

През нощта против понеделник над по-голямата част от страната ще доминира раздрана облачност. На обособени места, най-вече в планинските региони и в Дунавската низина, ще паднат проливни превалявания, само че тяхната активност след среднощ ще намалее. Над останалата част от страната преваляванията последователно ще спрат и облачността ще се раздира и понижава. Ще остане съвсем безшумно.

Минималните температури ще бъдат съвсем без смяна и ще са сред 15° и 19°С. Най-високи ще са те в равнините - 18 - 19°С. Малко по-хладно ще е в планинските региони – до 15 - 16°С.

През първия ден от новата седмица ще стартира със слънчево време. След обяд тук-там, най-вече в източната половина от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще паднат проливни превалявания. Повече слънчеви часове чакаме над останалата част от България.

Ще духа слаб, а в източната половина от страната - до сдържан север-североизточен вятър.

Температурите ще се намалят и предстоящите им стойности ще са сред 29-33°С. Отново най-топли ще с градовете Сандански, Видин, Русе и Пловдив – до 32 - 33°С.

Облачността в планините в понеделник заран ще е раздрана. Около обяд ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще превали и прегърми. Възможни са обилни по количества превалявания. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е към 20-18°, на 2000 метра - към 13°.

Времето по Черноморието: И край морето чакаме следобедни стихии!

През нощта против понеделник ще се задържи ясно и най-вече безшумно. Денят ще стартира със слънчево време, само че след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места от север на юг ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан, най-вече север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Градусите на морската вода - сред 22° и 25°.

През идната седмици в огромна част от Апенинския полуостров и Балканите се чакат високи температури. Дневни стойности на доста места ще доближават до 35 - 37°C. Топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми със здравето и водоснабдяването в доста региони.

Времето във вторник ще остане без смяна. Валежи и гръмотевици чакаме над Източна България, а над останалата част от страната ще е най-вече слънчево и топло. Температурите ще се покачват и на доста места в страната ще надминат 32 °С. Вероятността за превалявания и гръмотевични стихии към този момент ще е по-малка над останалата част от страната.

Времето в сряда и четвъртък

Мощен транспорт на парещ въздух от Северна Африка ще увеличи температурите над Западните Балкани. Времето в сряда ще е най-вече слънчево и относително безшумно. Валежи се чакат единствено над крайните западни региони от страната. Дневните температури ще са над 32-35°С, като в обособени региони ще надминат 36°С.

Висок риск от тежко време чакаме в Сърбия и Западна Румъния, където не са изключени и рискови феномени!

Съветваме да се понижи предстоят на слънце. Топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми. Температури над 34-36 °C са рискови за нашето здраве.

В четвъртък вероятността за превалявания понижава доста, а температурите ще са с 2-3 градуса по-високи от сряда. Очакваните стойности ще са сред 34-38 °С.

Времето в петък - JulyMorning

За ДжулайМорнинг (JulyMorning) в петък не се чакат превалявания и гръмотевици в утринните часове. Следобед атмосферата още веднъж ще е нестабилна. Около обяд над Западна България, а по-късно денем - и над централните и южни региони от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще паднат проливни превалявания. Температурите ще останат съвсем без смяна и ще са сред 32-35°С.

Времето в събота и неделя

До обяд ще е най-вече слънчево и топло, само че следобяд още веднъж ще се развива купести-дъждовна облачност. Очакваме проливни превалявания на по-голяма повърхност. Температурите ще са сред 30-34°С.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР