През последното тримесечие постигнахме най-големия обем продажби на пазара на

...
През последното тримесечие постигнахме най-големия обем продажби на пазара на
Коментари Харесай

AOC: Държим 1/3 от пазара на геймърски монитори в България


„ През последното тримесечие постигнахме най-големия размер продажби на пазара на геймърски монитори в Европа ”, сподели Щефан Зомер, шеф „ Маркетинг и бизнес ръководство ” на AOC
(снимка: AOC)

AOC остава на първо място по пазарен дял при геймърските монитори (120Hz и повече) в Европа, съгласно последни данни на анализаторите от Context. Компанията управлява 27% в сегмента, запазвайки водещата си позиция, която зае през третото тримесечие на 2019 година

В допълнение, AOC има и най-големия пазарен дял (20%) при геймърските монитори в международен мащаб, оповестиха от основаната в Амстердам компания, базирайки се на  данни от IDC Quarterly Gaming Tracker Q2 2020. Мониторите за игра се дефинират като такива със 100 Hz периодичност на освежаване или повече, нужни на спортните играчи.

В България пазарът на геймърски монитори през Q3’2020 се усили с впечатляващите 91% година за година, до момента в който AOC означи по-бърз растеж – със 107% за същия интервал. В съпоставяне с предходното тримесечие (Q2’2020), както и с предходната година (Q3’2019), пазарният дял на AOC се е нараснал надлежно с 2% и 4%, достигайки 24%. Това значи, че AOC резервира втората си позиция на пазара.

„ Клиентите в България правят оценка последните оферти на AOC, насочени към консуматори с по-ограничен бюджет от и сега сме втори на пазара, държейки съвсем една трета от него. Дори в сложни времена като тези успяхме да увеличим нашия пазарен дял с 4% ”, разяснява резултатите Кристиан Букур, шеф „ Продажби ” за AOC&MMD за Югоизточна Европа.
още по тематиката
Пазарът на геймърски монитори се разшири внезапно през последното тримесечие. Обемът на продажбите набъбна със 126% в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година.

С стартирането на своя първи геймърски екран през 2014 година и през 2016 година, AOC не е дилетант в тази ниша и схваща пристрастеностите и желанията на играчите. Компанията си партнира с сполучливи организации за електронни спортове като G2 Esports и спонсорира разнообразни геймърски събития в цяла Европа, в това число Red Bull и ESL шампионати.

В Европа AOC усили пазарния си дял от 23% през Q3’2019 до 27% през Q3’2020 и с 6% по отношение на предходното тримесечие (Q2’2020). Обемът на продадените монитори AOC се е нараснал със 167% година за година, до момента в който пазарът нараства със 126% за същия интервал.

AOC доближи първата позиция на пазара в множеството европейски страни с пазарен дял, възлизащ на впечатляващите 49% в някои от тях. В 18 от страните/регионите AOC има пазарен дял твърдо над 25% при геймърските монитори, което значи, че един от всеки четири продадени геймърски монитора носи марката AOC.

„ През последното тримесечие постигнахме най-големия размер продажби на пазара на геймърски монитори в Европа. Същата наклонност важи за целия свят, където станахме номер едно марка за гейминг монитори ”, сподели Щефан Зомер, шеф „ Маркетинг и бизнес ръководство ” на AOC за Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР