През последното денонощие ВВС на Украйна са нанесли 22 удара,

...
През последното денонощие ВВС на Украйна са нанесли 22 удара,
Коментари Харесай

Украйна нанесла 22 удара срещу руските войски

През последното денонощие Военновъздушни сили на Украйна са нанесли 22 удара, поразявайки 19 групи муниции и военна техника на съперника и три позиции на зенитно-ракетни системи. Украинските елементи за противовъздушна защита смъкнаха два БПЛА " Орлан-10 " и шест БЛА " Шахед-136 " в разнообразни направления.

Tова заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във " Facebook ", представен от " Укринформ ".

Руските войски се пробват да задържат краткотрайно окупираните региони, съсредоточавайки напъните си върху ограничение на дейностите на Силите за защита на Украйна в избрани посоки. В същото време съперникът води настъпателни дейности в направленията Бахмут, Авдиевка и Новопавловка.
 Зеленски:
Зеленски: " Втората най-силна войска в света " се провали в Украйна

Никой няма да може да пречупи волята на украинците

Той обстрелва позициите на украинските сили за защита по линията на прикосновение, построява укрепления в избрани посоки и водят въздушно разузнаване.

Врагът продължава да нанася удари по сериозна инфраструктура и цивилни къщи в нарушаване на интернационалното филантропично право, както и на законите и обичаите на войната.

През последното денонощие съветските войски са нанесли четири ракетни удара и 26 въздушни удара и са разкрили огън с РСЗО над 27 пъти.  Над 20 обитаеми места са попаднали под противников обстрел , в това число Микилске в Запорожка област, както и Полтава, Краматорск, Никопол и Николаев.

Заплахата от нови ракетни и безпилотни офанзиви от територията на Беларус продължава.  Във волинското и полиското направление обстановката остава съвсем непроменена. Беларус продължава да поддържа въоръжената експанзия на Русия против Украйна.

В Сиверско направление съветските войски са разкрили огън с минохвъргачки и артилерия покрай Сенкивка и Хай в Черниговска област и Александровка и Вовковка в Сумска област.

В Слобожанско направление руснаците са нанесли артилерийски удари наоколо до обитаеми места като Вилхуватка, Вовчанск, Козача Лопан, Красне, Милове, Старица, Стрилеча, Ветеринарне и Чугуновка.

В посоките на Купянск и Лиман съветските нашественици са употребявали минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия, с цел да открият огън наоколо до Дворична, Кучеровка, Купянск, Киселовка, Берестово, Грековка, Невске, Осинове, Терни и Торске.

В посока Бахмут съперникът е нанесъл артилерийски удари в региона на Зеленополия, Берестове, Бахмут, Бахмутске, Иванград, Соледар, Спирне, Билохоривка, Опитне и Яковловка.

В посока Авдиевка руснаците са употребявали разнообразни артилерийски системи за разкриване на огън наоколо до Авдиевка, Маринка, Водяне, Парасковиевка, Красногоровка, Първомайске и Невелске.

В новопавловско направление съперникът е разкрил огън с минохвъргачки, оръдия и реактивна артилерия наоколо до Бохоявленка, Павловка, Велика Новосилка, Пречистивка, Въгледар, Времивка и Нескучно.

В Запорожка посока съветските войски са нанесли артилерийски удари покрай Хуляйпилске, Зализничне, Дорожнянка, Степове, Олхивске, Малиновка, Новоданиловка и Червоне.

В посока Южен Буг обитаеми места, ситуирани наоколо до линията на прикосновение, са попаднали под противников огън. Руските нашественици са блъснали град Никопол с MLRS.
 Украйна е получила от своите съдружници 41 милиарда $ военна помощ
Украйна е получила от своите съдружници 41 милиарда $ военна помощ

Латвия е водач - тя е дала 41% от военния си бюджет на Киев

Руските окупатори не престават насилственото преселване на цивилни във краткотрайно окупираните региони на Херсонска област, съгласно украинската страна. Врагът сплашва цивилните, разпространявайки информация за допустимо подкопаване на язовир Каховска Водноелектрическа централа. В същото време локалните поданици са лишени от средства за връзка. Руската окупационна администрация на Херсон се реалокира в град Скадовск.

Руското командване се пробва да компенсира с мобилизирани военнослужещи непрекъснатите загуби на персонален състав във вражеските елементи, които вземат участие директно във военните дейности на територията на Украйна. Служителите на ФСБ на Русия правят по този начин наречената " работа " с тези, които отхвърлят да вземат участие в бойни дейности.

Според обновената информация, на 29 октомври 2022 година е доказано, че са унищожени хранилища с муниции на съперника в Запорожка област. Освен това са изумени скупчвания на персонален състав на съперника и са унищожени пет единици бойна техника. Руснаците изгубиха до 30 бойци убити и към 100 ранени.
 Песков: Не е нужен декрет за привършване на частичната готовност
Песков: Не е нужен декрет за привършване на частичната готовност

На фронта в Украйна към този момент са изпратени 87 хиляди мобилизирани

Припомняме, че във връзка с мобилизацията, по-рано през днешния ден съветското опозиционно издание " Новая газета-Европа ", излизащо зад граница, заяви, че. Реалният брой на починалите мобилизирани обаче евентуално е доста по-голям. 

Според " Новая газета-Европа " всеки пети мобилизиран, чиято гибел е известна, е умрял не на фронта, а по време на подготовката.

В общия лист на жертвите на съветските военни в Украйна, поддържан от Би Би Си посредством открити източници, към 21 октомври има информация за 7871 починали.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили споделя, че повече от 72 000 съветски бойци са били убити във войната до края на октомври, до момента в който западното разузнаване също допуска, че броят на починалите е десетки хиляди.
 И без декрет Путин разгласи края на частичната готовност
И без декрет Путин разгласи края на частичната готовност

Няма данни какъв брой руснаци са свикани под знамената

Приключена е частичната готовност в Руската федерация. Това заяви на 31 октомври съветският президент Владимир Путин, представен от съветски медии.

Анализатори показват, че това се постанова, тъй като от 1 ноември би трябвало да стартира есенния набор за съветската войска.

Военните окръжия нямат потенциал за двете действия.

Путин се съветва с адвокати по въпроса за декрет за привършване на частичната готовност, подобен документ не е нужен, сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР