През последното денонощие в Румъния са регистрирани 1149 нови случая

...
През последното денонощие в Румъния са регистрирани 1149 нови случая
Коментари Харесай

Епидемиологичната ситуация в Румъния се подобрява, но опасенията от варианта Омикрон се засилват

През последното денонощие в Румъния са регистрирани 1149 нови случая на коронавирусна зараза и 66 смъртни случая, от които 8 са от предходен интервал, оповестява уеб сайтът Зиаре.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 97
Сред жертвите е и дете на една година, което е имало съпътстващи болести.

В интензивни отделения се намират 1076 пациенти.

Нито един окръг към този момент не е в червен сюжет с равнище на заболеваемост над 3 на 1000 поданици. Девет окръга са в жълт сюжет със заболеваемост сред 2 и 3 на 1000 поданици, а Букурещ и останалите окръзи са в зелен сюжет.

Същевременно министерството на опазването на здравето заяви, че има " мощни съмнения за разновидността Омикрон " при две от трите лица, които дадоха позитивен тест за ковид след връщането си от Южна Африка, оповестява телевизия Диджи24.

Тримата са изцяло имунизирани и асимптоматични, в положително здравословно положение. Те се намират в изолираност и са под наблюдаване, уточни министерството.

Един играч от тима по ръгби на град Бая Маре и други две лица, които бяха част от групата, репатрирана със специфичен полет на ТАРОМ от Южна Африка във вторник, дадоха позитивен тест за ковид.

Очакват се резултати от секвенираните проби, с цел да бъде открито дали става дума за разновидността Омикрон.

Същевременно мъж на 59 години от окръг Васлуй, който неотдавна се е върнал от Южна Африка и е с позитивен тест, е под наблюдаване от страна здравните управляващи, съобщи Аджерпрес. Мъжът е асимптоматичен и се намира под карантина, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 97  Поискаха възбрана на наименованието Омикрон Поискаха възбрана на наименованието Омикрон  Расте броят на инфектираните с разновидността Омикрон в Белгия, управляващите приготвят нови ограничавания Расте броят на инфектираните с разновидността Омикрон в Белгия, управляващите приготвят нови ограничавания  В Гърция е доказан първият случай на разновидността Омикрон В Гърция е доказан първият случай на разновидността Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР