През последното денонощие Украйна е унищожила 27 дрона, изстреляни от

...
През последното денонощие Украйна е унищожила 27 дрона, изстреляни от
Коментари Харесай

Украйна унищожи 27 дрона на Русия

През последното денонощие Украйна е унищожила 27 дрона, изстреляни от Русия, както и един зенитно-ракетен комплекс ТОР.  Това съобщи представителят на взаимния пресцентър на отбранителните сили на бранш Тавриа полковник Олександър Щупик, представен от изданието Ukriform.net.

Русия е произвела към Украйна.  

По-голямата част от ракетите са били ориентирани към Донецка област, добави той. По думите му има данни, че Украйна е засякла  и хеликоптери Ка-52, както и щурмови самолети Су-25 .
 За първи път в Украйна е свален реактивен дрон
За първи път в Украйна е свален реактивен дрон " Шахед-238 "

Русия обезверено хвърля оръжия против Украйна

Според представителя от Русия са провели 43 бойни дейности и 914 офанзиви през последния ден. Към момента те са фокусирани главно към областите Авдеевска, Нижегородска и Невелск, както и в бранш Маринка, покрай Новомихалийвка.

В Авдеевка са извършени 5 противников офанзиви, а други 15 са били ориентирани към Северн, Нижегородска област и Невелск.

В бранш Маринка украинските сили са противодействали на 17 офанзиви от страна на Русия. Съобщава се и за 4 несполучливи опита за нахлуване южно от Пречистивка, западно от Старомайорк и южно от Ривн.

Според Щупин честотата на офанзивите в Запорожка област е относително ниска . В частност, през вчерашния ден съветските сили са атакували два пъти региона на Роботни.

В резюме, представителят съобщи, че врагът е фокусирал близо 40 000 военни в Авдеевска област и прилежащите зони. През последния ден Украйна е съумяла да понижи този брой с 437.

По думите му съветската войска също по този начин употребила 1 танк, 11 бойни машини, 10 артилерийски системи.
 Русия натиска с масиран взлом към Авдеевка, Украйна удържа защитата
Русия натиска с масиран взлом към Авдеевка, Украйна удържа защитата

Киев оповестява за нова огромна атака на съветските сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР