През последното денонощие екипите на дирекцията са имали 20 излизания,

...
През последното денонощие екипите на дирекцията са имали 20 излизания,
Коментари Харесай

Силният вятър наложи намесата в редица сигнали на огнеборците в Русенско

През последното денонощие екипите на дирекцията са имали 20 излизания, до момента в който в съботния ден не са получавани сигнали за катастрофи или произшествия

Вчера сутринта, за времето от 08:50 до 09:26 часа, екип от Първа РСПБЗН – Русе е пратен да отстрани паднало дърво на пътното платно и върху лек автомобил на ул. " Илинден " в Русе. От 09:42 до 10:22 екип от ССОД при РДПБЗН – Русе е премахнал създаващо заплаха счупено дърво на бул. " Генерал Скобелев " в Русе, по-късно от 10:22 до 11:02 часа са отстранявали такова дърво и на бул. " Тутракан ", от там са били ориентирани за унищожаване на рисков дирек от уличното осветяване на ул. " Янтра ". В 13:00 часа екип от Първа РСПБЗН – Русе още веднъж е реагирал на сигнал за унищожаване на паднало дърво върху пътя и лек автомобил, този път на ул. " Райко Даскалов ".

Между 11:35 и 13:30 часа чиновници от Първа и Втора РСПБЗН са изпратени на адрес на ул. Земеделска в Русе, където е зародило горене на дървена стопанска сграда. На място откриват, че притежателите се пробват да унищожават горенето сами, като в резултат на това е потърпевш 45-годишен с повърхностни изгаряния по крайниците. Той е бил прегледан и отведен от екип на ЦСМП в болница „ Медика “ за оказване на профилирана помощ.

В 12:08 часа екип от Втора РСПБЗН – Русе е премахнал паднало дърво върху лек автомобил на ул. " Н. Петков " в Русе. В 12:20 часа екип от Втора РСПБЗН е посетил сигнал за счупени и рисково надвиснали клони на адрес ул. " Чипровци “, пред блок „ Фридрих Енгелс “. Мястото е било маркирано със сигнална лента. От 12:15 до 13:35 часа чиновници на РСПБЗН – Две Могили са пратени да гасят горене на суха трева и боклуци на път I-5, до паркинга „ Мидата “. Горенето е ликвидирано на повърхност към 70 кв.м. 

Още три сигнала за унищожаване на паднали дървета са отработили екипите на пожарната – в Русе на ул. " Гео Милев " и на кръстовището ул. " Отец Паисий " и ул. " Тома Кърджиев “; както и по пътя от с. Ряхово за с. Бабово.

В 15:16 часа екип от Първа РСПБЗН е взел участие при унищожаване на рискови ламарини от покрива на постройка на ул. " Александровска ".

В 16:05 часа два автомобила и чиновници от РСПБЗН – Бяла и още един екип и пожарна кола от РСПБЗН - Две Могили са изпратени на сигнал за зародило горене, обхванало изоставени къщи, бракуван автомобил – бус, борова гора- низово горене, суха трева и шубраци, в с. Пейчиново. При идване на място, пожарникарите заварват мощно усложнена конюнктура, заради мощния вятър. Действията на огнеборците са траяли съвсем до 21 часа. Горенето е ликвидирано на повърхност към 12 000 кв.м.

В по-късния следобяд още два сигнала за унищожаване на паднали дървета и клони са вдигнали екипи на пожарната на ул. " Плиска " и на ул. " Стефан Стамболов ", където са работили екип на Втора РСПБЗН и на ССОД при РДПБЗН – Русе.

В 17:45 часа още веднъж е подаден сигнал за горене на суха трева и боклуци в региона на „ Мидата “, където до 19:10 часа е работил екип от ССОД при РДПБЗН – Русе, като пожарът е премахнат в рамките на 50 кв.м. Сигнал за пожар е вдигнал на крайник и екип на Втора РСПБЗН, сред 18:05 и 19:20 часа. Произшествието е зародило в двор на къща в село Червена вода. Горенето е ликвидирано на повърхност към 3 кв. м.

Между 20:50 и 22:10 часа екип от Първа РСПБЗН е направил дежурство по време на зрелище с приложимост на огън и пиротехнически средства на пл. Свобода в Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР