През последния месец сме живели в една от най-тежките политически

...
През последния месец сме живели в една от най-тежките политически
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Живяхме в една от най-тежките политически кризи в новата ни история

„ През последния месец сме живели в една от най-тежките политически рецесии в цялата нова история на България след 1989 година, откакто за първи път постоянен кабинет падна след избор на съмнение. След 2 октомври ще се види дали толкоз достижения и положителни решения са направени за страната, или сме в обстановка на доста рецесии, които си организирахме вътре в страната “, това разяснява пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя уточни още, че за служебния кабинет остава да се бори с не една или две рецесии, завещани от предходното ръководство.

Вицепрезидентът акцентира, че по време на консултациите за сформиране на държавно управление е станало ясно – някои от партиите към този момент са били решили, че би трябвало да отидат на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

По думите на Йотова „ четвъртият длъжностен кабинет на президента Румен Радев следва формулата - изборът на експерти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е положително за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва “.

Тя уточни, че внушения за превръщане на посоката на страната ни от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков:

„ Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен Радев той правеше през непознатите медии. Може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, в случай че сме виновни и рационални, върху какво се базира това очакване за подобен завой. Ако имаше същинско водачество в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функционалност, с цел да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на договарянията. По някаква причина предходното държавно управление реши да направи тези внушения във връзка с президента “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР