През последните седмици в информационното поле активно се обсъжда заплахата

...
През последните седмици в информационното поле активно се обсъжда заплахата
Коментари Харесай

Полк. Петр Черник: Укрепването на Харков продължи две години, твърденията за сериозна опасност за града не са съвсем коректни

През последните седмици в осведомителното поле интензивно се разисква опасността от съветска атака против Харков. Военният специалист и полковник от запаса на Въоръжените сили на Украйна Петр Черник обаче е на мнение, че изказванията за сериозна заплаха за града " не са напълно правилни ", предава телевизионният канал Kiev24, представен от организация Фокус.

" Ние сме доста по-напред от събитията. Все още няма в действителност сериозна аналитична информация, че врагът е съсредоточил най-малко 40-хиляден корпус на това направление. Трябва да се разбере, че това е град с население над един милион. Укрепяван е в продължение на две години и все пак, което в този момент Харков претърпява – ужасни ракетно-бомбени офанзиви, градът стои и се държи ", изясни Черник пред малкия екран.

Той напомни, че Бахмут, с население от 70 000 души, бе нападнат от руснаците в продължение на повече от 10 месеца.  " Врагът мина през дребна Авдеевка за 10 години. Особено тежки бяха последните четири месеци. Така че да се твърди, че Харков към този момент е под сериозна опасност във връзка с сухопътната интервенция, не е правилно към този миг ", заключи полковникът от запаса.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР