“През последните седмици успяхме да убедим шест лекари от Враца,

...
“През последните седмици успяхме да убедим шест лекари от Враца,
Коментари Харесай

Калин Каменов: “Изпълнихме ангажимента си към детското отделение, ред е на държавата!”

“През последните седмици успяхме да убедим шест лекари от Враца, Плевен и София да стартират работа в детското поделение в МБАЛ “Христо Ботев ”. Двама от тях ще са с главен контракт, останалите - ще дават наряди. С доктор Нели Нешева от борда на шефовете и изпълнителния шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ доктор Кети Ценова, народните представители Красен Кръстев и Мартин Харизанов и доктор Владимир Христов /председател на Общинския съвет/ продължаваме диалозите с медици от цялата страна, тъй като отделението би трябвало да има началник. Крайно време е страната и здравното министерство да изпълнят уговорката си и да обезпечат най-малко доктор, който да оглави отделението и то да отвори още веднъж порти. В актуалната обстановка осигурихме екипа - лекари и медицински сестри, само че отделението няма по какъв начин да действа без началник! Ние няма да се откажем, тъй като децата на Враца и района, както и техните родители би трябвало да имат достъп до опазване на здравето и изрично не могат да разчитат единствено на частните кабинети и лечебни заведения! Борбата за спасението на отделението продължава! ” - това съобщи кметът Каменов по време на конференция и добави, че ще упорства за незабавна среща с всички акционери, ръб на шефовете и министерство на опазването на здравето, на която да получи отговор каква ще бъде ориста освен на детското поделение, само че и на цялата болница.

На въпросите за какво положението на МБАЛ „ Христо Ботев “ е такова, кметът Калин Каменов съобщи, че отговорите на този въпрос би трябвало да бъдат дадени от управлението на лечебното заведение и принципала – министерство на опазването на здравето.

Каменов изрази убеденост, че при удобно развиване на договарянията с лекари, които да се съгласят да оглавят отделението, същото може да стартира работа незабавно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР