През последните седмици разговорите в Европа се насочиха към това

...
През последните седмици разговорите в Европа се насочиха към това
Коментари Харесай

Путин е на път да отвори зловещ нов фронт във войната си срещу Европа

През последните седмици диалозите в Европа се насочиха към това къде, след Украйна, съветският президент Владимир Путин може да насочи погледа си към идната. Възможно ли е това място да е Молдова?

Миналата седмица длъжностни лица в отделилия се молдовски район Приднестровието сигнализираха, като оповестиха, че тази сряда възнамеряват да свикат рядко съвещание на Конгреса на депутатите, с цел да обсъдят „ трагичните утежняване ” на връзките с Молдова. Последният път, когато конгресът на тази непризната република се събра през 2006 година, когато беше признато предложение за осъществяване на референдум за публично обособяване от Молдова и присъединение към Русия. Страхът е, че те ще се опитат да създадат същото още веднъж.

В своите безсмислени речи Путин даде да се разбере, че счита Приднестровието и Молдова като цяло за попадащи в неговата идея за „ Русский мир “. Само преди две седмици неговият външен министър Сергей Лавров направи строго послание в съветската Дума, заявявайки: „ Все още има...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР