През последните седмици прокурорите на САЩ и защитниците, представляващи обвинените

...
През последните седмици прокурорите на САЩ и защитниците, представляващи обвинените
Коментари Харесай

Беглец или не? Обвиняем по Panama Papers не се яви на дело в САЩ, защото не може да напуска Панама

През последните седмици прокурорите на Съединени американски щати и бранителите, представляващи упрекнатите във финансови закононарушения, по Панамските досиета (Panama Papers), се видяха в знамение. Обвиняем в Съединени американски щати по досиетата, не може да се яви на делото, тъй като е обвинен също и в Панама и е под строги гаранции.
Съдия Ричард М. Берман разпореди на прокурорите на Съединени американски щати да споделят хиляди документи с юристи на отбраната, в това число детайлности за парите и имуществото, за които се твърди, че са получени посредством машинация.
Рамзес Оуенс, някогашен юрист на Mossack Fonseca и един от четиримата мъже, упрекнати в Съединени американски щати вследствие на следствието на Panama Papers, подаде юридически меморандум в Ню Йорк, в който съобщи, че прокурорите на Съединените щати са го побъркали. В документа той споделя,чене е бяга от правораздаването. Противно на изказванията на прокурорите, Оуенс декларира, че желае да участва на чуванията в Ню Йорк, само че е възпрепятстван да напусне Панама, където също е обект на следствие и е под строги гаранции.
Оуенс декларира, че отсъствието му от произвеждане в Ню Йорк е „ несъзнателно “. Той е с пет обвинявания за скрит план за машинация в Съединени американски щати и осъществяване на телени измами, укриване на налози и пране на пари. 
Прокурорите обаче обявиха пред арбитър Ричард М. Берман на 24 октомври, че макар изказванията му, „ Оуенс не е подхванал никакви смислени стъпки, с цел да се изправи против висящите обвинявания в този окръг. “ 
Прокурорите обявиха, че не престават да гледат на Оуенс като на дезертьор, защото той не приема предлагането на Съединени американски щати да се опита да реализира съглашение с Панама, което да разреши на Оуенс да пътува до Ню Йорк за наказателното дело. 
По-рано обаче панамската страна отхвърли настояването на Оуенс да пътува до Ню Йорк от 24 октомври до 6 ноември, с цел да участва на плануваното чуване в Съединени американски щати.
В Панама юристите на Рамзес Оуенс настояват, че правата му на обективен развой са били нарушени, когато прокурорите претърсвали мобилния му телефон.
В допълнение към обвиняванията в Съединени американски щати, Оуенс е упрекнат в голям брой закононарушения в Панама, произтекли от следствието на Panama Papers.
В дубликат от 120 страници, оповестен през октомври, юристите на Оуенс разкритикуваха прокуратурата на Панама за изземване на 1704 документа и текст, видео, метаданни и изображения от телефона на Оуенс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР