През последните седмици криптовалутите навлязоха в бичи пазар, воден от

...
През последните седмици криптовалутите навлязоха в бичи пазар, воден от
Коментари Харесай

Напът ли е биткойнът да навлезе в територия на корекция?

През последните седмици криптовалутите навлязоха в бичи пазар, воден от биткойна. За това има развиване има доста прични, като скорошното придвижване на най-популярната криптовалута оказа въздействие върху показателя Crypto Fear and Greed (крипто боязън и алчност), осведоми Stockapps.com

Според уеб сайтът показателят Crypto Fear and Greed е повишен със 119,51% на годишна база. Към 9 ноември той е достигнал равнище от 90 пункта, което съставлява връх за последните 12 месеца. Индексът доближи най-ниското си равнище от 11 пункта на 22 март.

Индексът Crypto Fear and Greed се базира на композиция от фактори, в това число волатилност на пазара, отражение в обществените мрежи и в Гугъл trends. Тези данни разрешават създаване на оценка за пазарните настроения във връзка с криптовалутите. Индексът се трансформира във значим капиталов индикатор и в инструмент за разбор на съмненията на крипто цените. Нивото от 100 пункта демонстрира „ рискова лакомия “, до момента в който 0-та е „ рисков боязън “, като сега показателят е на равнище от 90 пункта.

Индексът оказва помощ да се разбере дали пазарът е надценен или недооценен. Твърде огромната „ лакомия “ може да увеличи цената на криптовалутите до точка, при която те са надценени. В същото време „ страхът “ има противоположният резултат – потиска цените до прекомерно ниски равнища. Освен това, крипто пазарът е извънредно прочувствен, което ще рече, че когато той върви нагоре повече вложители се включват в търговията от боязън, че могат да изтърван вълната.

Опитните вложители като Уорън Бъфет поучават против прочувственото пласиране и пазаруване. Бъфет е на позицията, че търсенето на биткойн е прекомерно спекулативно и прочувствено. Той е прочут с фразата: „ Страхувайте се, когато останалите са алчни, и бъди алчни, когато останалите се опасяват “.

Навлиза ли биткойнът в територия на промяна?

Последните данни сочат, че показателят Bitcoin Fear and Greed несъмнено е килнат към алчността. Не е ясно обаче по кое време страхът ще стартира да се прокрадва на пазара. Важно е да се означи, че достигането на „ рискова лакомия “ може да е знак, че биткойнът е на ръба на дълбока промяна. Той доближава това равнище на показателя през декември 2017 година и януари 2019 година, като и в двата случая последваха всеобщи разпродажби. Екстремните равнища на лакомия бяха достигнати, откакто биткойнът мина границата от 15 хиляди $.

Когато показателят Fear and Greed приближава 100, има огромна възможност пазарът да навлезе в територия на промяна поради разпродажби, които смъкват цената.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР