През последните няколко години все повече потребители, анализатори и експерти

...
През последните няколко години все повече потребители, анализатори и експерти
Коментари Харесай

Качеството на търсенето в Google се е повишило – изследователи са открили причината за това

През последните няколко години от ден на ден консуматори, анализатори и специалисти започнаха да настояват, че качеството на резултатите от търсенето на Гугъл съществено е спаднало, макар че компанията не е съгласна с тази оценка, написа Gizmodo. PR екипът на колоса в региона на търсенето твърди, че водещият му артикул е най-хубавият в своя клас, само че резултатите от неотдавнашно изследване сочат друго.

В едногодишното изследване, извършено от екип анализатори от Лайпцигския университет, Университета Баухаус във Ваймар и Центъра за мащабируем разбор на данни и изкуствен интелект са прегледани 7392 поръчки за търсене с ревюта на артикули в Гугъл, Bing и DuckDuckGo. Оказа се, че най-високо класираните страници са били по-оптимизирани, имали са повече партньорски връзки и като цяло по-нискокачествен текст.

Прегледите на артикули и обобщенията на вести са един от методите за монетизация за доста уеб страници. Те съдържат специфични линкове за закупуване на артикули от търговци на дребно. Ако потребителят направи покупка, откакто кликне върху една от тези партньорски линкове, уебсайтът получава комисиона. Всеки може да разгласява публикация за еднакъв артикул, тъй че който притегли повече внимание към страницата си, ще получи повече пари.

За да изпреварят другите и да се класират по-високо в резултатите от търсенето, уебсайтовете употребяват оптимизация за търсачки (SEO) и постоянно първите места в резултатите от търсенето се заемат от тези, които са отличници в SEO, заливайки интернет с „ излишно “ наличие.

„ SEO оптимизацията е непрекъсната борба и ние виждаме повтарящи се модели на влизане и излизане на спам ревюта в резултатите, защото търсачките и SEO инженерите се редуват да поправят параметрите си. “

пишат откривателите

Гугъл и нейните съперници непрекъснато поправят логаритмите си, с цел да препречат пътя на оптимизаторите. Според изследването тези старания не дават резултат, а направените промени постоянно имат краткотраен позитивен резултат, само че спамърите намират нови малки врати.

В същото време изследването демонстрира, че търсенето на Гугъл се показва доста по-добре спрямо Bing и DuckDuckGo, и че резултатите му се усъвършенстват по време на изследването. Представител на Гугъл съобщи пред Gizmodo, че изследването не отразява цялостна картина на цялостната успеваемост на търсенето.

Експертите и потребителите имат друго мнение по въпроса. Те настояват, че като цяло търсенията в Гугъл са станали доста по-лоши през последните години, макар че компанията работи за решение на казуса.

Заслужава да се означи също, че през последните години Гугъл усили броя на рекламите, които се появяват в горната част на резултатите от търсенето и от ден на ден избира резултати с връзки към информация от личните си услуги, даже когато има по-добро наличие от източници на трети страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР