През последните няколко години държавата води неравна битка да си

...
През последните няколко години държавата води неравна битка да си
Коментари Харесай

Новини от щаб-квартирата на Величка Велянова в Италианския лицей

През последните няколко години страната води неравна борба да си върне контрола в държавното учебно заведение НУКК, по-известно като Италианския колеж в Горна баня. За 36 години учебното заведение беше превърнато в непревземаема цитадела от „ краткотрайно изпълняващата длъжността шеф " Величка Велянова - последният бастион на някогашния тоталитарен режим. До 1989 година в учебното заведение учеха единствено „ надарени " деца на комунистическата номенклатура, а по-късно - също толкоз „ надарени " деца на властимащите - политици, магистрати, мутри и олигарси.

Разбира се, от кумова срама, в учебното заведение попадаха и деца на елементарни фамилии, свързани по някакъв метод с духовната ни просвета. А неповторимият „ принос " на Велянова за развиването на тази просвета, /за същото получаваше и най-високите държавни отличия/, бе, че върху основите на държавното учебно заведение тя построи същинска бизнес-империя, оценена от проверяващи публицисти на десетки милиони. В построяването на империята, като нейни съдружници, вземат участие и няколко авторитетни и предприемчиви родители на „ деца " в Лицея - същите са и съществени играчи в Училищното настоятелство, в Обществения съвет, в частните фондации, асоциации, частно учебно заведение и частна детска градина / " Децата " на въпросните родители от дълго време не са възпитаници в Лицея, имат свои деца, а може би и внуци/.

Откакто подгониха Величка да сдаде поста в НУКК, /поради навършване на пенсионна възраст - 80 година, необичайно!?/, тя трансформира Лицея във фортификационно оборудване - нещо като бункера на Хитлер през април 1945 година в Берлин. Кабинетът на Велянова е замязял на райхсканцлерство, в което до късни доби се кроят пъклени проекти по какъв начин да спасят „ Третия райх ", т.е. статуквото.

Според информация от участвали на срещата, на 10-ти март вечерта пред „ щаб-квартирата " - управителен кабинет на Велянова, идват лимузини, от които слизат Спас Панчев, Росен Томов и Стилян Тютюнджиев - най-близкото бизнес-обръжение на Госпожата; и Петър Сантиров, Гергана Петкова и Александра Мамалева от Обществения съвет на НУКК.

Взети били „ исторически решения ":

На 13.03. /понеделник/ групата да отиде в Министерство на културата при зам. министър Марина Василева и да направи всичко допустимо за отлагането на КОНКУРСА за нов шеф на НУКК. Ако пък това е невероятно, да ходатайстват за протежето на Велянова Иван Капурдов. Целта е една - приемът за детска градина, първи и седми клас да се осъществя от настоящето управление, т.е. да се гушнат стотиците хиляди, събрани като такси за „ подготвителни курсове " в частния образователен център на дъщерята на Величка - Зорница.

Същата тази Зорница е споделила на известна журналистка от Българска национална телевизия, че детето й не покрива условията за банкет в първи клас и би трябвало да си подготви 10 хиляди евро, в случай че желае да го запише „ по втория метод... ". Сигналите в интернет с сходно наличие са стотици...- Без коментар!

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР