През последните няколко дни Биткойн (BTC) преживя значителен спад, пробивайки

...
През последните няколко дни Биткойн (BTC) преживя значителен спад, пробивайки
Коментари Харесай

Ето кой пострада най-много от скорошния спад на Биткойн

През последните няколко дни Биткойн (BTC) претърпя забележителен спад, пробивайки основното равнище на поддръжка от $42,000 и предизвиквайки боязън, неустановеност и подозрение (FUD) на по-широкия пазар.

Корекцията освен изпрати шокови талази в общността на притежателите на BTC , само че и оказа значително влияние върху миньорите.

Според информацията сред 22 и 23 януари миньорите на BTC са се сблъскали с финансови провокации, защото таксите за транзакции доближиха най-ниските си равнища от юни 2022 година насам.

Това развиване прибавя още едно равнище на трудност, защото миньорите се стремят да поддържат доходност на фона на намаляващите обезщетения. Финансовото натоварване на миньорите има по-широки последствия за пейзажа на BTC.

Намалените хонорари за миньорите могат да провокират напън за продажба, принуждавайки ги да се ориентират в салдото сред поддържането на рентабилността и ръководството на техните притежания.

Потенциалният напън за продажба от страна на миньорите може да способства за низходящ подтик в цената на Биткойн, засилвайки продължаващата пазарна промяна.

За разлика от провокациите, пред които са изправени миньорите, институционалните играчи не престават стратегически да купуват BTC.

Това стратегическо акумулиране от страна на институциите акцентира дълготрайната вероятност, отразявайки устойчивото доверие в бъдещата стойност на Биткойн.

Наблюдава се понижаване на общия брой адреси, притежаващи BTC, което подсказва за евентуално стесняване на цялостното присъединяване на пазара. Освен това спадът в разликата лонг/шорт позиции допуска, че новите адреси са повече от старите, което демонстрира евентуална смяна в пазарните настройки.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР