През последните години се увеличава броят на децата с диагнози

...
През последните години се увеличава броят на децата с диагнози
Коментари Харесай

Все повече деца са с диагнози от аустистичния спектър

През последните години се усилва броят на децата с диагнози от аустистичния набор. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Бургас доцент Диана Циркова, психоаналитик и учител по детска логика на психиката в Бургаския университет, по отношение на Международния ден на осведомеността за аутизъм. По думите ѝ все по-често търсят подпомагане и родители на деца с диагноза генерализирано разстройство на развиването. Според Циркова в последно време трендовете са да се усилва свръхдиагностицирането.
" Трябва да има доста по-задълбочена диференциация вътре в това страдалчество, защото то сплотява неврологични проблеми, дружно с психични проблеми и обществена интеграция. Това изисква фокусиране на вниманието за всеки обособен случай ", сподели още тя.
" Децата с сложена диагноза аутизъм имат друго развиване. Някои от тях съумяват да излязат от това положение. Успяват да се интегрират, макар че резервират някои особености от усещанията си. Ние, работещите с такива деца, би трябвало да поставяме старания от всички страни, с цел да съпътстваме тези деца, тъй като оставени без поддръжка, тези деца доста бързо вършат декаданс ", добави психологът. По думите ѝ, с цел да бъде сполучлива работата на експерта в такива случаи е доста значимо желанието му за работа с диагностицираните деца и техните фамилии, тъй като се изисква доста време и толериране на една огромна несигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР