През последните месеци ставаме свидетели на факта, че гласът на

...
През последните месеци ставаме свидетели на факта, че гласът на
Коментари Харесай

Асен Василев: Гласът на България вече се чува, имаме значителен принос в решенията на ЕС

През последните месеци ставаме очевидци на обстоятелството, че гласът на България към този момент се чува. Имаме забележителен принос за решенията, които се вземат в Европейския съюз.

Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на формалното разкриване на лятното издание на интернационалния конгрес за нововъведения и технологии Webit Impact Forum, който събира иноватори и вложители от целия свят.

Според вицепремиера интервалът е бил изпълнен както с непредвидени провокации, по този начин и със стъпки, промени и нововъведения, които са добре за стопанската система. На предходното издание на форума говорихме за това България да играе забележителна роля в Европейски Съюз за смяната на разпоредбите и пътя, по който се развива общността, трансформирайки я в по-модерна и новаторска, разяснява Василев. За напредъка в тази тенденция той даде образец с развиването в региона на финтех, както и отговорът на войната в Украйна, активизирала доста процеси – на общото договаряне и пазаруване на първични материали, което той дефинира като самобитен български пробив.

До момента са факт общите доставки на газ, като чакам напълно скоро единни европейски дейности във връзка с доставката на зърно, което е от основно значение за справяне с приближаващата рецесия, добави вицепремиерът. Той счита, че страната ни се е трансформирала в катализатор на разнообразни процеси в границите на Европейски Съюз, измежду които са облекченият режим за приемане на украинските бежанци в Европейски Съюз и подсигуряването на достъп до банковите, обществените и здравните услуги и не на последно място – до просветителната система.

В умозаключение Асен Василев сподели, че ставаме очевидци на доста дейна роля на страната ни при образуването и определянето на някои от основните европейски законодателни промени, свързани с данъчното облагане и ориентирани към съкращаване на регулаторния " товар " за бизнеса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР