През последните месеци приоритетите на правителството не съвпадат с приоритетите

...
През последните месеци приоритетите на правителството не съвпадат с приоритетите
Коментари Харесай

Алибегов: Туризмът не е приоритет на държавата, подкрепа няма

През последните месеци целите на държавното управление не съответстват с целите на бизнеса и обществото. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на заведенията у нас Ричард Алибегов.

Според него тази година страната ни няма да успее и да бъде една от най-евтините дестинации в Европа поради неналичието на държавна помощ.

„ Липсата на държавна помощ е ключове фактор, тъй като в другите ни прилежащи страни туризмът е приоритет, там има финансова поддръжка. В България туризмът не съществува в дневния ред на държавното управление. Ние към момента се възвръщаме от ковида, а поддръжка нямаме. Слушаме единствено за оръжия за Украйна, а имаме енергийна и икономическа рецесия в страната. Бизнесът се чуди по какъв начин да свържи двата края, защото разноските са се утроили, а това не се случва с оборота. Ние би трябвало и да увеличим заплатите на чиновниците, защото инфлацията се отразява и на тях. И поради всички тези разноски би трябвало да вдигнем цените, а обществото не може да го понесе. Ако имаме нарастване с 20%, то това ще е пагубно за нас “, съобщи още Алибегов пред Нова телевизия.

Той е безапелационен, че страната е трябвало да следва политика на неутралитет във връзка с войната и точно дейностите на ръководещите са отблъснали огромна част от туристите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР